Jubileum: Ontdek Alaska’s Denali National Park!

Het is precies honderd jaar geleden dat de top van Mount McKinley – de hoogste berg van Noord-Amerika, gelegen in Alaska’s Denali National Park – werd bereikt. Voor Alaska reden genoeg voor een feestje! Het hele jaar door zullen er daarom speciale exposities, symposia, festivals én tours georganiseerd worden. Een prachtige tijd om Alaska te bezoeken! Met Icelandair’s nieuwe verbinding vlieg je in ‘slechts’ 12 uur naar Alaska! Met deze verbinding, waarbij je van Amsterdam via Reykjavik naar Anchorage vliegt, is de reisuur naar Alaska sneller dan ooit!

alaska-jubileum-mount-mckinley-denali-national-park

Historie

Mount McKinley’s eerste succesvolle beklimming staat op naam van de Britse ontdekker Hudson Stuck en zijn Amerikaanse collega’s Harry Karstens, Walter Harper en Robert Tatum. In juni 1913 bereikten zij de top. Een enorme overwinning want de berg is niet alleen de hoogste in heel Noord-Amerika maar tevens één van de hoogste bergen ter wereld.

Ontdek Mount McKinley en Denali National Park

Mount McKinley is dé ‘eyecatcher’ van Denali National Park, maar slechts één van de highlights. Denali is half zo groot als Nederland en een perfecte bestemming voor avontuurlijke reizigers. Trek er op uit en maak een wandeling of fietstocht. Ga wildlife spotten of kies voor een uitdaging in de vorm van raften of meerdaagse trekking tochten in de wildernis. Onderstaande tips geven je de beste ontdekkingsopties voor Denali National Park.

Drie manieren om Mount McKinley te beleven

Volg de pioniers en beklim zelf Mount McKinley! Adventure Peaks organiseert 27-daagse trips, inclusief voorbereiding. In 17 klimdagen ontdek je Denali’s West Buttress route, met klimtochten van 50 graden hellingen over besneeuwde bergen en ijswanden. Is klimmen niet helemaal jouw ding maar wil je wel dat spectaculaire uitzicht? Maak dan een vlucht over Mount McKinley. Denali Air heeft een prachtige 1-uurdurende vlucht, de Mount McKinley Peak Experience Tour. Alle zitplaatsen aan boord zijn raamplaatsen, dus geweldig uitzicht gegarandeerd. Ontdek de machtige gletsjers en hoogste toppen van bovenaf!

Ongetwijfeld de beste manier om van de berg af te dalen: al raftend! Er zijn verschillende rafting trips mogelijk, variërend in moeilijkheidsgraad en duur. Een ritje van 2 uur met alleen maar adrenaline kicks? Of liever een dagtour waarbij actie en chillen elkaar afwisselen? Het kan allemaal.

Wandelen

Denali National Park is voor een groot deel nog onontgonnen en er zijn weinig aangelegde paden, wat voor veel mensen juist de charme van Denali weergeeft. Alaska Alpine Adventures biedt meerdaagse wandeltochten aan door het park. Je start met een geweldige vlucht per watervliegtuig en wordt gedropt bij Moraine Lake, middenin het park. Daarvandaan begin je aan een geweldige trekking door de wildernis. Onder begeleiding van getrainde gidsen leer je meer over de Alaskaanse natuur en het navigeren in dit niemandsland. Je doorkruist gletsjers en spot dieren in hun natuurlijke omgeving. Denali’s ongerepte natuur betekent ruimte te over om wilde dieren te zien. Onder andere de grizzly beer, kariboe, eland, marmot, wolf en welbekende Amerikaanse zeearend leven in dit gebied.

Over Alaska

Alaska is één van de meest westelijk gelegen staten van de Verenigde Staten, grenst in het oosten aan Canada en is verder omringd door de Grote en Arctische Oceaan. Alaska meet bijna 1.5 miljoen vierkante kilometer en is daarmee even groot als de Benelux, Frankrijk en Spanje samen. Toch wonen er maar 800.000 mensen en de meeste inwoners wonen dichtbij de grootste stad Anchorage, of hoofdstad Juneau. Alaska is bergachtig en woest en heeft nauwelijks een wegennet. Het meeste vervoer gaat door de lucht en over zee. Temperaturen schommelen van 23 graden Celsius in de zomer tot -30 graden Celsius in de winter.

Bereikbaarheid

Icelandair vliegt tussen 15 mei en 15 september 2013 twee keer per de week via Reykjavik naar Anchorage. Op woensdag en zondag heen, op donderdag en maandag terug. Kijk op www.icelandair.nl voor meer informatie.

Volg voor meer informatie over het jubileumjaar: www.facebook.com/denali2013

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Alaska

 

Reviews lezen over Alaska

Meer informatie over Alaska vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Alaska. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Alaska met Skyscanner

Kaart van Alaska

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.