Utrecht daagt andere steden uit op Facebook

Op woensdag 20 maart start Utrecht met een heuse ‘Facebook-battle’ tegen de stad Amersfoort. Vijf dagen lang kun je aan deze battle meedoen door het plaatsen van berichten op Facebook en zo bewijs leveren waarom Utrecht dan wel Amersfoort het gezelligst is! Na deze vijf dagen wordt bepaald welke stad gewonnen heeft. De battle tussen Utrecht en Amersfoort is de eerste in de reeks battles met de naam ‘Utrecht versus The World’ van initiatiefnemer Taskforce Innovatie Utrecht in samenwerking met Toerisme Utrecht.

utrecht-versus-vs-the-world-facebook-battle-amersfoort-2

subtitel

Utrecht versus The World is bedoeld om mensen buiten Utrecht op een speelse en vernieuwende manier te laten zien wat Utrecht allemaal te bieden heeft. Carlijn Leenders, marketeer van Toerisme Utrecht:

Dat doen we nu eens niet zelf, maar dat doen de deelnemers aan de battle. Inwoners van de stad worden zo ambassadeur van hun stad. Daar kunnen verrassende tips uitkomen waardoor je plekjes leert kennen waar je anders nooit van had gehoord.

Naast de bekende trekpleisters zijn mensen steeds meer op zoek naar juist de tips van de bewoners uit de stad zelf. Die kennen de stad als geen ander. Zo meent Leeders:

Het leuke is dat de uitgedaagde stad natuurlijk ook volop zal komen met bewijs waarom zij juist gezelliger zijn.

Playtest

Utrecht versus Amersfoort is een zogenaamde playtest in aanloop naar de uiteindelijke Facebook app die ontwikkeld wordt om de battle in te spelen. De playtest wordt in een besloten groep en op een openbare pagina gespeeld om te zien wat het beste werkt. In de besloten groep spelen zes tegen zes spelers en bepaalt een jury welke stad heeft gewonnen. Op de openbare Facebook pagina is er minimaal één speler (de teamleider) per stad die zelf bewijs mag posten, maar ook anderen mag mobiliseren om mee te doen voor zijn of haar stad. De winnaar is de stad die de meeste punten verzamelt (bewijs, likes en delen leveren punten op). Iedere post moet altijd beeldmateriaal bevatten (foto of film) en een korte zin wat je wilt bewijzen voor welke stad. Leenders:

Met de leerpunten uit deze playtest gaan we een Utrecht versus The World Facebook app maken. Doel is vanuit deze app battles tegen verschillende gemeenten te starten met steeds weer een nieuwe uitdaging. Denk aan wie is ‘groener, cultureler, culinairder.

De campagne is bedacht door Vuurrood Communicatie Ontwerp.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.