Kun jij de code kraken?!

Ben jij een echte codekraker? Kom dan op tweede paasdag naar Fort aan den Ham in Uitgeest om de twee vergrendelde kluizen met geheime inhoud te kraken! De kluizen staan al jaren ongeopend in Fort aan den Ham, en er is niemand die maar iets weet over de inhoud. Zijn het oorlogsdocumenten, geld of persoonlijke bezittingen van een commandant? Niemand weet het. Tijdens de seizoensopening van de Stelling van Amsterdam mag iedereen een poging wagen om de kluizen te openen. Probeer het en maak kans op €500,- (€250,- per kluis).

kraak-de-kluis-100-jaar-oud-fort-aan-den-ham-stelling-van-amsterdam

Militaire communicatie en geheimen

De Seizoensopening van de Stelling van Amsterdam staat in het teken van radioverbindingen, morse, koeriers met boodschappen, postduiven en telegrafie, spionnen en codes. Om de twee kluizen te openen is een zes cijferige code nodig en een sleutel. Een specifieke omschrijving van de kluizen en de spelregels is te vinden op www.stellingvanamsterdam.nl.

Programma Seizoensopening

Op 1 april om 11:30 uur opent gedeputeerde Joke Geldhof op Fort aan den Ham het Stellingseizoen. Op deze dag kan men op Fort bij Edam, Fort aan den Ham, Fort bij Veldhuis, Fort bij Aalsmeer en Fort bij Uithoorn zelf verbinding maken met andere forten en het buitenland met originele radiocollecties. Kom voor het oplaten van een ballon met een boodschap, het maken van een ansichtkaart, het halen van een morsediploma en demonstraties van postduiven. Speel het spel Spion in de Stelling op Kustbatterij Diemerdam, of het mobilisatie- en communicatiespel op Fort Uithoorn (8 +). In Fort bij Aalsmeer is er de voorstelling ‘Soldaat Storing’ (6+). Ook Kustbatterij Diemerdam en Forteiland Pampus zijn geopend. Het hele programma is te vinden op www.stellingvanamsterdam.nl.

Stelling van Amsterdam

De verdedigingslinie, gebouwd tussen 1880 en 1914, ligt in een cirkel om de hoofdstad om de vijand buiten te houden. De Stelling staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De provincie Noord-Holland wil de Stelling van Amsterdam, zowel om haar militaire en cultuurhistorische geschiedenis, als om haar waterstaatkundig vernuft én natuurwaarden, behouden voor de toekomst. In opdracht van de provincie Noord-Holland organiseert Cultuurcompagnie Noord-Holland jaarlijks publieksevenementen zoals de Seizoensopening, Festival Op de Bres en Stellingmaand.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.