Inspirerende wandelroutes in Nedersaksen

Steeds meer wandelaars ontdekken het Wandelland Nedersaksen. Er komen regelmatig nieuwe thematische routes bij en bestaande routes worden verbeterd om in aanmerking te komen voor het keurmerk van het ‘Deutsche Wanderverband’. Ontdek te voet het uitgestrekte, ongerepte landschap van Nedersaksen.
herder-schapen-lueneburgerheide-

De Heidschnuckenweg op de Lüneburger Heide

Zijn naam dankt deze nieuwe wandelroute aan de Heidschnucken, de typische heideschapen met hun gekromde horens. Het kan zomaar gebeuren dat je tijdens een wandeling een herder met zijn kudde tegenkomt. De 220 km lange route in Duitsland, die over de Lüneburger Heide van Hamburg naar Celle loopt, verbindt meer dan 30 grote en kleine heidegebieden met elkaar. Wandelen op de Heidschnuckenweg is een belevenis voor alle zintuigen: de glooiende paarse heuvels in de nazomer, de geurende jeneverbesstruiken, de verende grond onder je voeten, de ongelooflijke rust en de heerlijke regionale specialiteiten op je bord.

De meest romantische wandelroute van Duitsland

Voor iedereen die de 100 km lange Harzer Hexen-Stieg te lang vindt, is er de Liebesbankweg. Het maar 7 km lange, maar o zo romantische wandelpad leidt vanuit Hahnenklee de Bocksberg op. Onderweg kom je langs 25 romantische banken die er allemaal weer anders uitzien, stenen met gedichten erop, de liefdesbron en kunstobjecten. De Liebesbankweg biedt een fantastisch decor voor alles wat met de liefde te maken heeft. Op de ‘Hochzeitsbank’ hebben al verschillende paren elkaar officieel het jawoord gegeven.

In de voetsporen van pelgrims door de Mittelweser-Region

Maar liefst drie pelgrimsroutes doorkruisen deze landelijke regio. Dit jaar staat de route van Loccum naar Volkenroda in Thüringen in de belangstelling. Klooster Loccum viert dit jaar namelijk zijn 850-jarig bestaan. De route volgt het pad van 13 monniken van de cisterciënzerorde uit Volkenroda, die in 1163 naar het noorden trokken om uiteindelijk in Loccum een nieuw klooster te stichten. De afwisselende route volgt de rivieren Leine, Weser en Unstrut.

Onbekende landschappen ontdekken op de Ith-Hils-Weg

De Ith en de Hils zijn twee heuvelruggen in het Weserbergland. De 81 km lange route loopt door een onbekende maar bijzonder fraaie wandelregio. Bossen, bergen, bizarre rotsformaties en grotten worden afgewisseld met natuurmonumenten, fantasische uitzichten, oude torens en musea. Voor wie de onberoerde natuur van het Weserbergland wil combineren met panorama’s over het dal van de Weser, is de 225 km lange Weserbergland-Weg de juiste keuze.

Wad´n wandeling!

De enige wandeling die geen pad nodig heeft: een wandeling over het wad in het Werelderfgoed Waddenzee. Ga bijvoorbeeld in het Wangerland samen met een ervaren gids op expeditie. Ontdek de unieke natuur en luister naar verhalen over de bewoners van deze kuststrook, die hun leven hebben afgestemd op het ritme van eb en vloed. Een wadmobiel maakt het wad ook bereikbaar voor mensen met een bewegingsbeperking.

Meer weten over Wandelland Nedersaksen? Kijk op www.vakantieland-nedersaksen.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nedersaksen

 

Reviews lezen over Nedersaksen

Meer informatie over Nedersaksen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nedersaksen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Nedersaksen met Skyscanner

Kaart van Nedersaksen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.