Dordrecht start pilot Regionaal Talent Centrum

De Schaatssport leeft in Nederland! Ook wordt er steeds meer gedaan om jonge schaatstalenten op weg te helpen naar een mooie carrière. Zo hebben de KNSB en de gemeente Dordrecht onlangs laten weten dat zij de handen ineen slaan om jonge talentvolle shorttrackers te helpen door een pilot shorttrack op te zetten.

shorttrack_rtc_regionaal_talent_centrum_dordrecht_knsb

2020

Volgens directeur sport Arie Koops van de KNSB past de pilot shorttrack bij het Dordtse RTC uitstekend in het beleid van de bond op weg naar 2020.

Wij willen hoogwaardige shorttracktraining aanbieden met een korte reisafstand voor het talent. Daarnaast kunnen we dankzij deze samenwerking met Dordrecht gebruik maken van shorttrack overstijgende voorzieningen, zoals bijvoorbeeld sportmedische als onderwijs faciliteiten.

Regionaal Telent Centrum

Naar aanleiding van de pilot shorttrack zullen de schaatsbond en de gemeente Dordrecht in gezamenlijkheid de voorwaarden vaststellen, die er uiteindelijk toe moeten leiden dat het Regionaal Talent Centrum voor het schaatsen in Dordrecht een officiële status krijgt. Arie Koops:

We willen het RTC zo multidisciplinair mogelijk maken. Naast shorttrack denken we daarbij aan kunstrijden en inline-skaten, om ook talenten uit deze disciplines trainingsmogelijkheden op maat aan te gaan bieden.

De KNSB wil de komende jaren op vier of vijf plaatsen in het land RTC’s opzetten.

Positief

Wethouder Reynvaan van Dordrecht is blij met de pilot shorttrack.

Begin vorig jaar gaf Dordrecht het shorttrack in Nederland een podium met de organisatie van de World Cup Shorttrack in Sportboulevard Dordrecht. Dat was echter geen eenmalig feestje. We willen structureel investeren in de promotie en ontwikkeling van shorttrack en volop ruimte aan talenten en topsporters bieden om in de juiste cultuur en optimale omstandigheden topprestaties te kunnen leveren. Het RTC speelt daarin een belangrijke rol.

De pilot shorttrack is er voor talenten uit Dordrecht en het gewest Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland. ’Talentcoach’ Benny Bruggemans gaat de talenten trainen en begeleiden.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Dordrecht

 

Reviews lezen over Dordrecht

Meer informatie over Dordrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Dordrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Dordrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.