De Keukenhof wordt steeds interactiever!

Bezoekers aan de bloemenshows op Keukenhof kunnen dit jaar in drie paviljoens hun favoriete bloem kiezen. Het is een van de vernieuwingen, waardoor de voorjaarsshow in Lisse dit jaar weer aantrekkelijker en interactiever is. Met het jaarthema ‘‘United Kingdom – Land of Great Gardens’, nieuwe decors en de gevarieerde kalender zijn de overdekte bloemenshows op Keukenhof een extra attractie, voor duizenden consumenten uit Nederland en de hele wereld.

keukenhof_lisse_interactiever

Van 21 maart tot en met 20 mei organiseert Keukenhof samen met de bloemen- en plantensector zo’n dertig bloemenshows in drie paviljoens.

Nieuw: beoordeling door consumenten

Keukenhof’s bloemenshows zijnversterkt met een unieke bloemen- en plantenbeoordeling door consumenten. Per bloemenshow kiezen zij via touchscreens hun favoriete bloem en plant. Per productgroep wordt bekendgemaakt wat in de ogen van het internationale publiek de mooiste bloemen en planten zijn. Vorig jaar is er een proef gedaan in een paviljoen, waarbij consumenten hun favoriete bloem konden kiezen. Die wordt dit jaar doorgezet in alle bloemenpaviljoens. Keukenhof biedt dit seizoen ook weer de succesvolle bloemschikdemonstraties in het Oranje Nassau Paviljoen. Dankzij de nieuwe, interactieve beoordeling is de focus van Keukenhof en de exposerende kwekers meer toegesneden op de consument.

De vakkeuring, waarbij in specifieke gewasgroepen gespecialiseerde juryleden bloemen en planten beoordelen, wordt gecontinueerd.

‘United Kingdom – Land of Great Gardens’

Het jaarthema 2013 van Keukenhof, ‘United Kingdom – Land of Great Gardens inspireert de toparrangeurs die de lijnen uitzetten in de verschillende bloemenpaviljoens. Typisch Britse kenmerken en elementen worden in de basisdecors verwerkt van het Oranje Nassau Paviljoen. Met bijvoorbeeld kroonluchters als verwijzing naar het Britse koningshuis, de bookshopstijl refereert aan het plaatsje Notting Hill en de muziek van Elton John en de Beatles is er te beluisteren. Maar ook Mr Bean en James Bond versterken de associatie met het Verenigd Koninkrijk.
In het Beatrix Paviljoen, waarin Anthuriums en Bromelia’s worden geëxposeerd in combinatie met een bijzonder grote Orchideeënshow, gaan grote elementen, waaronder
en enorme kroonluchter, een echt ‘wow’-effect genereren.

Gevarieerde tentoonstellingskalender

Met gevarieerde bloemen- en plantenshows in het Willem Alexander Paviljoen, wekelijks wisselende bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen en de permanente presentatie in het Beatrix Paviljoen biedt Keukenhof een afwisselende tentoonstellingskalender. De drie bloemenpaviljoens liggen mooi verspreid in het lentepark, een garantie voor aandacht van een nationaal en internationaal publiek.

keukenhof_lisse_interactiever_2

Vakkeuring gecontinueerd

De vakkeuring, waarbij in specifieke gewasgroepen gespecialiseerde juryleden bloemen en planten beoordelen, wordt gecontinueerd. Vakgenoten hechten belang aan de keuring door collega’s, die dit op een onafhankelijke manier uitvoeren. Het is een stimulans voor kwaliteit en winnaars kunnen zich ermee profileren. Gekoppeld aan de vakkeuring zijn er voor de verschillende gewasgroepen ook prijsuitreikingen en vakbijeenkomsten. Zo is Keukenhof ook een platform voor uitwisseling van informatie en zakelijk netwerken.

Geprikkeld en geïnspireerd door Keukenhof kunnen huis, balkon en tuin met bloemen, bollen en planten nog mooier worden verfraaid.

Showkalender paviljoens Keukenhof 2013:

Oranje Nassau Paviljoen
21 maart t/m 26 maart Tulpenshow
28 maart t/m 2 april Freesiashow
4 april t/m 9 april Gerberashow
11 april t/m 16 april Rozenshow
18 april t/m 23 april Narcissen- en Bijzondere bolgewassenshow

25 april t/m 30 april Alstroemeria- en Irisshow
2 mei t/m 7 mei Chrysantenshow
9 mei t/m 20 mei Anjer-, Calla- en Zomerbloemenshow

Beatrix Paviljoen
21 maart t/m 20 mei Anthurium-,
Bromelia- en Orchideeënshow

Willem-Alexander Paviljoen
21 maart t/m 26 maart Hyacintenshow
21 maart t/m 5 mei Amaryllisshow
21 maart t/m 20 mei Bol-Op-Potshow
21 maart t/m 5 mei Potplantenshow
21 maart t/m 5 mei Bloeiende heestershow
21 maart t/m 20 mei Hortensiashow
1 mei t/m 5 mei Snij- en tuintulpenshow
3 mei t/m 20 mei Vaste plantenshow
10 mei t/m 20 mei Lelieshow

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Lisse

 

Reviews lezen over Lisse

Meer informatie over Lisse vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lisse. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Lisse

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.