Londen best bezochte hotelbestemming

Londen was het afgelopen jaar de best bezochte buitenlandse hotelbestemming door Nederlandse reizigers. Dit blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingswebsite Hotels.com. Parijs volgt op plaats twee, voor New York.

Schermafbeelding 2013-03-14 om 15.41.02

New York voorbijgestreefd

Hotels.com’s lijst met de twintig populairste bestemmingen in het buitenland werd in 2011 nog aangevoerd door New York. Het afgelopen jaar werd de stad voorbijgestreefd door zowel Londen als Parijs, waar Nederlandse reizigers een groter aantal hotelovernachtingen boekten.

Twintig populairste hotelbestemmingen

De lijst met de twintig populairste hotelbestemmingen onder Nederlandse reizigers verwelkomde twee nieuwkomers in 2012. Dubai kwam binnen op plaats zeventien en Istanbul veroverde de voorlaatste plek. De Scandinavische steden Kopenhagen en Stockholm verdwenen daardoor uit de top van de lijst.
Antwerpen was de snelste stijger. De Belgische stad klom acht plekken, naar de negende positie. Praag en Milaan verloren enigszins en zakten beide drie posities, naar respectievelijk plaats dertien en plaats zestien.
Zeven bestemmingen behielden hun topnotering in de lijst, waaronder Berlijn, Las Vegas, Rome, Barcelona en San Francisco op de plaatsen vier tot en met acht.
Hotels.com’s best bezochte buitenlandse bestemmingen door Nederlandse reizigers in 2012:
1. Londen
2. Parijs
3. New York
4. Berlijn
5. Las Vegas
6. Rome
7. Barcelona
8. San Francisco
9. Antwerpen
10. Los Angeles
11. Orlando 12. Miami
13. Praag
14. Brussel
15. Madrid
16. Milaan
17. Dubai
18. Boedapest 19. Istanbul
20 Keulen
De HPI werd gelanceerd in 2004. Het rapport is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com in bijna 200.000 hotels over de hele wereld.
Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van LOCATIE

 

Reviews lezen over LOCATIE

Meer informatie over LOCATIE vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar LOCATIE. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar LOCATIE met Skyscanner

Kaart van LOCATIE

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.