Green Certificaat Landgoed de Biestheuvel

Onlangs zijn de Green Key certificeringen 2013 toegekend. Landgoed de Biestheuvel heeft ook dit jaar weer dit duurzaamheids predicaat verworven. Het aantal gecertificeerde ondernemingen in Nederland neemt ieder jaar toe. In het afgelopen jaar met 20% tot 589. Landgoed de Biestheuvel ontvangt voor het 3e achtereen volgende jaar dit certificaat.

Biestheuvel_2

Consumentenbond

Onderzoek van de consumentenbond (Reisgids januari 2013) naar ECO hotels geeft aan dat de GREEN KEY het beste keurmerk is voor de toeristische en zakelijke accommodaties. In het onderzoek zijn 5 keurmerken met elkaar vergeleken en inhoudelijk beoordeeld. Green key is het op één na grootste keurmerk met alleen in Nederland ruim 580 keurmerkhouders en komt als beste uit de bus. De criteria zijn meetbaar en concreet. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd. Invoering van het keurmerk leidt regelmatig tot een energie en milieu besparingen van 10% tot 30 %. Eigenaar Tonnie van de Wijdeven is zeer tevreden met deze uitslag van het onderzoek.

Duurzaamheid

Green Key is het instrument voor ondernemers om duurzaam te ondernemen. Met dit instrument bespaart Landgoed de Biestheuvel op energie en kijkt bijvoorbeeld kritisch naar de afvalstromen of schoonmaakmiddelen en informeren hun gasten hierover. Ook in hun maatschappelijke betrokkenheid wordt duurzaamheid gemeengoed. Zo zorgt deze Green Key onderneming voor minder belasting van het milieu door onder andere CO2 reductie en speelt in op het in Nederland steeds meer gewortelde maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Landgoed de Biestheuvel verdient de Green Key op basis van de keuring die door de onafhankelijke Stichting KMVK wordt uitgevoerd. Jaarlijks is er contact over de vorderingen van het duurzaam ondernemen van Landgoed de Biestheuvel. Eens in de twee jaar komen keurmeesters daadwerkelijk over de vloer voor de controle.

biestheuvel_1

Internationaal label.

Green Key is een internationaal label. Wereldwijd zijn er ruim 2600 Green Key accommodaties in 25 landen. De Stichting Keurmerk voor Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) is voor Nederland de licentiehouder. De brancheorganisatie


RECRON, HISWA, KHN-sector Hotels en de ANWB ondersteunen Green Key, ondermeer door vertegenwoordigd te zijn in het bestuur van voornoemde stichting.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Veldhoven

 

Reviews lezen over Veldhoven

Meer informatie over Veldhoven vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Veldhoven. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Veldhoven

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.