Nederlanders een reislustig volk

Wij Nederlanders zijn een reislustig volk! Zo besteden 2,5 miljoen Nederlanders jaarlijks meer dan drieduizend euro aan vakantie(s)! Ook zouden wij statusgevoelig en bovengemiddelde lezers zijn, zo blijkt uit het onderzoek ‘Toerisme Insight’ waarvan het brancherapport gratis te downloaden is op nrcmedia.nl/insights In dit rapport worden interessante inzichten in omvang, samenstelling en interesses van consumentengroepen omschreven.

nrc_insights

Adverteerders

NRC Media, uitgever van NRC Handelsblad en nrc.next, speelt met de serie Insights in op de behoefte van adverteerders om een zo effectief mogelijke marketing- en communicatiestrategie te ontwikkelen, die gebaseerd is op feiten. De inhoud is in opdracht van NRC Media samengesteld door Motivaction, een onafhankelijk bureau voor onderzoek en strategieontwikkeling. Als bronnen gebruikte Motivaction onder andere NOM (Nationaal Onderzoek Multimedia), STIR (bureau voor internet bereikonderzoek) en DMS (Decision Makers Survey).

Statistieken

Totaal is 28 procent van de Nederlandse bevolking ouder dan dertien jaar, zo’n 3,8 miljoen mensen, sterk geïnteresseerd in reizen. Uit de Insight Toerisme kunnen we verder opmaken dat twee op de vijf in toerisme geïnteresseerde Nederlanders ouder dan dertien jaar meer dan vier tijdschriften lezen, zowel week- als maandbladen. Eveneens twee op de vijf lezen daarnaast minstens één dagbladtitel. Om hun reizen te boeken gebruikt 59% internet. Reislustige Nederlanders blijken verder bovengemiddeld statusgevoelig en tonen interesse in exclusiviteit.

Jan van der Marel, directeur-uitgever NRC Media:

De NRC Media Insights hebben de IQ, EQ en vooral de spirit om te beraken. En daar blijft het niet bij. Met de serie Insights reiken we adverteerders ideeën aan die het verschil maken. We investeren continu in innovatieve marketing- en communicatietools om de advertentiecampagnes van adverteerders te verbeteren. Hiervoor hebben we het afgelopen jaar een kennisnetwerk opgericht. Daarin wordt nauw samengewerkt met experts op gebied van online marketing, social media, SEO en webcasting. Ook organiseren we ‘NRC Media Embassy’ kennissessies over het bereiken van de doelgroep. We geven met deze innovatieve media-aanpak invulling aan onze eerdere belofte dat NRC Media een kennispartner is voor adverteerders en mediabureaus.

Insights in andere branches

Behalve voor de branche Toerisme heeft NRC Media ook Insights beschikbaar in de sectoren Automotive, Charitatief, ‘Consumentenelektronica, ICT & Telecom’, Energie, Films en Boeken, Financiële dienstverlening, FMCG, Horeca, Kunst en Cultuur, Luxury en Lifestyle, Opleiding en Ontwikkeling, Overheden en Non-profit, Retail, en Zakelijke dienstverlening. De volledige versies van de vijftien Insights zijn beschikbaar op nrcmedia.nl/insights.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederand

 

Reviews lezen over Nederand

Meer informatie over Nederand vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederand. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederand

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.