Paaseieren zoeken in Zuidoost Engeland

Pasen valt dit jaar al vroeg, namelijk eind maart, begin april. Waar beter kun je dit familiefeest iets anders dan normaal vieren dan in het Engelse graafschap Kent? Reis samen met het gezin met de ferry vanaf Duinkerken of Calais en binnen de twee uur zijn jullie in Zuidoost Engeland. Aangekomen in Kent kunnen de kinderen paaseieren zoeken rondom kastelen en jij en je partner bijkomen met een Paaslunch in de indrukwekkende Canterbury Cathedral.
cantherbury

Het graafschap Kent bestaat uit verschillende districten en wordt door haar schoonheid ook wel ‘de tuin van Engeland’ genoemd. Eieren zoeken in deze omgeving is dan ook een ware ervaring. Ook voor andere activiteiten biedt Kent uitstekende mogelijkheden. Hieronder 5 tips om Pasen in Kent te vieren.

Tip 1. Lunchen in de Canterbury Cathedral Lodge

Geniet op 1e Paasdag met de hele familie van een driegangen Paaslunch in het moderne en sjieke restaurant van de Canterbury Cathedral. Na de lunch kunnen de kinderen paaseieren zoeken in de mooie ‘Campanile’ tuin die achter de Kathedraal ligt.

Tip 2. Knikkeren in een paashaas-outfit

Misschien niet meer helemaal van deze tijd, maar in Battle (East Sussex) is het een oude traditie die al sinds 1945 in stand wordt gehouden: verkleed knikkeren! Zie hoe de lokale mensen in teams van 5 tegen elkaar knikkeren in te gekke outfits. Waarom knikkeren in een opvallende outfit? Omdat je ook hier prijzen voor kunt winnen. Bijna elke lokale pub of andere horecagelegenheid organiseert een knikkerwedstrijd waarvoor je je met 4 andere vrienden of familieleden kunt inschrijven. De ‘flick-off’ is op vrijdag 29 maart om 10.00 uur. De wedstrijd voor het mooiste paashoedje, de ‘Easter Bonnet’, speciaal voor kinderen begint om 11.30 uur. Gelijk daarna om 11.45 uur is het tijd om de 1000 verstopte knikkers te zoeken. Wat je vindt mag je houden. Eens kijken hoe gevuld de kinderhandjes raken.

Tip 3. Paashaas vangen

Vier Pasen ook op het spoor. Tijdens deze special Paas-treinreis in een locomotief kun je in en om de trein zoeken naar eieren. Daarnaast kan je deelnemen aan een Paas-quiz. Stop ook even bij het Bodiam Castle om te zoeken naar de verstopte Paashaas. Wie weet vind jij hem en maak je kans op een leuke prijs. Ook rondom het kasteel zijn er overal eieren verstopt. Vind ze, want deze mag je daarna versieren. Zie: www.kesr.org.uk

Tip 4. Kippen en kuikens in Hever Castle

Vier Pasen in de tuin van Hever Castle en ontdek samen met Henrietta de Kip de verborgen aanwijzingen om de chocolade eitjes te vinden. Pas goed op, want tussen de chocolade eitjes lopen ook echte kippen rond met hun pasgeboren kuikens. Tijdens de zoektocht wordt er meer verteld over de achtergrond van deze verschillende zeldzame (kippen)rassen. Voor de liefhebbers worden er tips gegeven over hoe je thuis een kippenhok kunt maken en hoe je elke dag verse eieren kunt krijgen. Een traditionele brass band zal tijdens het paasweekend in de voortuin van het kasteel de sfeer er goed in houden (van 12.30 – 13.30 uur en van 15.00 uur – 17.00 uur).

Tip 5. Uit en thuis

DFDS Seaways vaart tot 22 keer per dag van Duinkerken of Calais naar Dover. De overtocht uit Duinkerken duurt ongeveer twee uur, uit Calais anderhalf uur, de perfecte routes voor zowel een kort weekendje weg naar Zuidoost Engeland, als een langere vakantie in Groot-Brittannië. Ticketprijs inclusief eigen auto en tot 4 passagiers is al voor Euro 39,- te boeken. Meer informatie is te vinden op www.dfdsseaways.nl/aanbiedingen/speciale-aanbiedingen-kanaal/#.UT9MuRwrdI4

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van zuidoost-engeland/

 

Reviews lezen over Zuidoost Engeland

Meer informatie over Zuidoost Engeland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zuidoost Engeland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Zuidoost Engeland met Skyscanner

Kaart van Zuidoost Engeland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.