Record aantal inschrijvingen Head of the River

Voor De openingsklassieker van het roeiseizoen; de Head of the River, die a.s. zondag 17 maart voor de 80ste keer wordt verroeid heeft zich een record aantal ploegen ingeschreven. Vorig jaar 503 ploegen, dit jaar 510!
head-river-amsterdam-merijn-soeters

Veel buitenlandse inschrijvingen

Van de ruim 500 inschrijvingen komen er bijna 50 uit het buitenland: Duitsland, Italië, Frankrijk en België zijn met diverse ploegen van de partij. De organisatie, bij monde van voorzitter Arjan Helle is zeer verguld met deze nog steeds groeiende belangstelling.

Een extra uitdaging voor zowel de organisatie als de roeiers dit jaar vormen de werkzaamheden aan/bij de Roozenoordbrug: er wordt deze week begonnen aan de bouw van een tweede spoorbrug waardoor er 1 bruggat gestremd zal worden. Een stremming die aanstaande zondag gedeeltelijk kan worden opgeheven maar extra oplettendheid vergt van de stuurlieden en roeiers bij het terugroeien.

Roeiers op de Amstel

Roeiers op de Amstel

Een van de oudste Nederlandse roeiwedstrijden

Het Kampioenschap van de Amstel is een van de oudste Nederlandse wedstrijden. Het kampioenschap voor de heren werd voor het eerst in 1933 geroeid. De wedstrijden worden verroeid in gestuurde achten en vieren. De dames en heren roeien dezelfde afstand 8 kilometer van Amsterdam naar Ouderkerk.
De eerste start is om 10 uur en daarna volgen over de gehele dag starts tot 16.45 uur. Er wordt een roeibaan en een terug roeibaan gecreëerd door een ballissage over de gehele afstand.
In de ploegen die de strijd om de wimpel in de hoogste divisies bij de heren en de dames aangaan zullen oud roeiers uit de nationale selectie en alle jonge talenten te vinden zijn. De eerste divisie heren en dames start van 15.30 tot 16.00 uur.

Meer informatie bij de www.headoftheriver.nl

 

Reviews lezen over Head of the River

Meer informatie over Head of the River vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Head of the River

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.