Facelift afdeling Rijksmuseum van Oudheden

Vanaf donderdag 21 maart 2013 is de afdeling ‘Nabije Oosten’ van het Rijksmuseum van Oudheden tijdelijk gesloten vanwege een grondige facelift. Het nieuwe ontwerp kent een frisse vormgeving, duurzame materialen en een onconventionele verhaallijn die verhalen over de collectie combineert met de verzamelgeschiedenis van het museum, tot in het heden. De vernieuwde zalen zijn te bewonderen vanaf 27 april 2013.

rijksmuseum_oudheden_leiden

De huidige afdeling ‘Nabije Oosten‘ uit 2001 is dringend aan vervanging toe. Niet alleen is er momenteel geen plaats om de aanwinsten van de afgelopen jaren te laten zien, ook zijn er nieuwe inzichten over het Nabije Oosten en over tentoonstellen in het algemeen. Voor de vernieuwing van de afdeling is gekozen voor een opvallende invalshoek. Niet alleen het archeologische verhaal van de collectie komt aan bod. Ook is er aandacht voor de -soms verrassende- manieren waarop de voorwerpen uiteindelijk in het museum terecht kwamen, veelal via Nederlandse wetenschappers, verzamelaars en avonturiers.

Nabije Oosten

De term ‘oude Nabije Oosten’ behelst het gebied van Turkije tot en met het Arabisch schiereiland en van Libanon tot Afghanistan. De collectie van het museum telt meer dan 18.000 voorwerpen en beslaat een zeer groot tijdsbestek: van een dertienduizend jaar oude stenen beitel en een buste van een koning uit de 22ste eeuw voor Chr., tot verfijnd glaswerk uit het begin van onze jaartelling.

De vernieuwing van de afdeling wordt mogelijk gemaakt door de BankGiroLoterij en een bijdrage van het Mondriaan Fonds.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Leiden

 

Reviews lezen over Leiden

Meer informatie over Leiden vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Leiden. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Leiden

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.