Minister Kamp opent Keukenhof

Henk Kamp, minister van Economische Zaken opent woensdagmiddag 20 maart de Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse
keukenhof_2013

Land of Great Gardens

Het Keukenhof thema voor 2013 is United Kingdom – Land of Great Gardens. Op kleurrijke wijze besteedt Keukenhof aandacht aan het Verenigd Koninkrijk, belangrijk voor zowel de exportmarkt voor bloembollen als voor het toerisme. Daarnaast biedt het land een enorme variëteit aan tuinen en landschappen. Keukenhof is van oorsprong ook een Engelse landschapstuin. In 2012 passeerden ongeveer 70.000 Britten de poort van Keukenhof.


Namens de gastvrijheidssector verzorgt Zijne Excellentie de heer Henk Kamp, minister van Economische Zaken de openingsspeech. Samen met Naomi van As verricht hij de openingshandeling. Naomi van As won met het dameshockeyteam een goudenmedaille op de Olympische Spelen in Londen. De befaamde concertpianist Wibi Soerjadi zal deze middag opluisteren

Thema

Het thema komt tot uiting in vele evenementen en tentoonstellingen, onder andere in de paviljoens. Het Juliana Paviljoen biedt, in samenwerking met de Britse Royal Horticultural Society (RHS), de tentoonstelling “My Great Garden” over Engelse tuinen en met handige tips voor de eigen tuin. Mrs Elizabeth Banks, president of the Royal Horticultural Society opent eerder deze middag de tentoonstelling.

De Big Ben en de Tower Bridge komen op Keukenhof tot bloei

Publiektrekker Nummer Eén zal ongetwijfeld het bloembollenmozaïek van de Big Ben en de Tower Bridge worden. Daarvoor heeft Zijne Excellentie Mr Arkwright, ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, de laatste hand gelegd aan het bloembollenmozaïek. Het mozaïek heeft een formaat van 22 bij 13 meter en is geplant met 60.000 bloembollen. In het voorjaar zal het in zijn vrolijke kleurenpracht tot bloei komen.

Keukenhof opent op donderdag 21 maart 2013 voor de vierenzestigste maal haar poorten voor het publiek. Acht weken later, bij de sluiting, zullen dan weer vele bezoekers uit alle delen van de wereld Keukenhof hebben bezocht. Keukenhof 2013 zal officieel worden geopend op 20 maart. Van donderdag 21 maart t/m maandag Tweede Pinksterdag 20 mei 2013 is het park vervolgens voor het publiek toegankelijk.

Meer informatie bij de VVV van Lisse

 

Reviews lezen over Keukenhof

Meer informatie over Lisse vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lisse. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Lisse

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.