50e Utrecht Info Point geopend!

Afgelopen donderdag, 7 maart, werd bij het bekende Stadskasteel Oudaen in de Utrechtse binnenstad het 50e Utrecht Info Point gepresenteerd. Directeur Ronald Trum van Toerisme Utrecht overhandigde de informatiezuil symbolisch aan Ireen Ophof van Oudaen. Het nieuwe netwerk van informatiepunten past in de groei-ambities van de toeristische bedrijfstak in de Domstad.

50e_info_point_utrecht

De wens van de consument verandert snel en om als bestemming relevant te blijven moet je daar direct op kunnen inspelen.

subtitel

Om de twee jaar geleden ingezette groei van het toeristisch bezoek in goede banen te leiden, ontwikkelde Toerisme Utrecht voor het komende toeristenseizoen (dat traditioneel met Pasen begint) een set nieuwe middelen. Zo zegt Trum:

De moderne consument oriënteert zich online, is door social media doorlopend op de hoogte van de actualiteit en verwacht relevante informatie op plekken waar hij zelf komt

Daarom hebben we afgelopen periode veel geïnvesteerd in een goede set online marketingmiddelen zoals een Utrecht Cipy App, het webportal visit-utrecht.com dat nu beschikbaar is in zes talen en een voor Nederland unieke en vernieuwende aanpak voor inzet van social media die we komende maanden samen met onze partners verder gaan testen.

Informatie waar mensen zijn

Maar ook traditionele middelen blijven nodig:

Er is nog steeds volop vraag naar informatiefolders en een stadsplattegrond, en het VVV Informatie Centrum aan het Domplein blijft een centrale rol vervullen als het gaat om inspiratie en advies op maat. Wel maken we andere keuzes, ook om middelen vrij te kunnen maken om met de tijd mee te gaan. Zo is de Utrecht stadsgids vanaf dit seizoen uitbesteed en bieden we samen met partners steeds vaker informatie aan op locaties waar veel mensen komen, zoals parkeergarages, hotels, musea, winkels en rondvaartboten.

De nieuwe Utrecht Info Points zijn daar een goed voorbeeld van:

Samen met het Uitburo, de VVV, Musea Utrecht en Centrummanagement hebben we die afgelopen zomer uitgebreid getest. En met groot succes: in een paar maanden tijd bereikten we tienduizenden extra bezoekers en de folders zijn niet aan te slepen. Drukke locaties zoals Hoog Catharijne moeten zelfs dagelijks worden bijgevuld

Gastvrijheid en advies

Dat ook de ondernemers blij zijn met de nieuwe informatiemiddelen, onderstreept directeur Ireen Ophof van Stadskasteel Oudaen.

Het verhoogt de gastvrijheid van ons bedrijf en onze medewerkers kunnen gasten met de informatie beter adviseren over al het leuks dat Utrecht te bieden heeft. Dat is niet alleen goed voor onszelf, maar ook voor de stad en regio als geheel.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Utrecht met Skyscanner

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.