Bijzondere wolapenbaby in Apenheul

Het gaat goed met de wolapenbaby die op 9 december in Apenheul werd geboren. Voor zijn moeder is dit kleintje, een jongetje, haar eerste. Met de Europese populatie wolapen in dierentuinen gaat het helaas niet zo goed; er worden maar weinig wolapen geboren. De dierverzorgers zijn dus erg trots op haar. Het kereltje heeft ook een naam gekregen: Pedrito. En daarmee draagt hij de naam van een Peruaanse bekende van Apenheul.

pedrito_apenheul

Pedrito

Via het Apenheul Natuurbehoudfonds ondersteunt Apenheul een groot koffieproject in Noordoost-Peru. In een dorpje dat betrokken is bij dit project woont Pedrito met zijn familie. Medewerkers van Apenheul hebben Pedrito een aantal keer ontmoet tijdens hun werkbezoeken. Vroeger wilde Pedrito veeboer worden. Nu zijn vader – met behulp van het Apenheul Natuurbehoudfonds geen vee meer houdt – maar koffieboer is geworden, is dat ook Pedrito’s droom. Samen met Pedrito’s vader en andere lokale koffieboeren beschermt Apenheul een stuk regenwoud zo groot als de helft van de Veluwe, waar vele bijzondere dieren en planten leven.

Voor het eerst naar buiten

Wolaapje Pedrito gaat al een beetje mee-eten met de pot. Ook begint hij al voorzichtigjes zijn veilige moeder te verlaten om met een jonge soortgenoot te spelen. Vandaag – voor het eerst mee naar buiten op hun apeneiland – was hij niet zo’n held en hield hij zijn moeder heel stevig vast! Bij de Apenheulse wolapen is er nog een vrouwtje zwanger. Wederom heel bijzonder en spannend! Zeker omdat zij, met een zoon, pas afgelopen winter vanuit een Engelse dierentuin naar het Apeldoornse dierenpark is gekomen. Met de afnemende wolaappopulatie zijn verhuizingen tussen dierentuinen een zeldzaamheid. De afgelopen tijd hebben de nieuwkomers kennisgemaakt met de andere wolapen en nu komt de tijd dat ze de eilanden kunnen ontdekken. Dit vrouwtje is eind april uitgerekend.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

 

Reviews lezen over Apenheul

Meer informatie over Apenheul vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apenheul. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Apeldoorn

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.