IHG hoogst aantal hotelopeningen in Europa

InterContinental Hotels Group (IHG) realiseerde het hoogste aantal openingen in Europa van de afgelopen vier jaar, met 39 nieuwe hotels in 2012. Ook was het een succesvol jaar wat contracteringen van nieuwe hotels betreft. Het bedrijf voegde 48 hotels toe aan zijn Europese pijplijn, met een totaal van 7.012 kamers.

ihg2

Kracht van IHG

Volgens IHG’s Chief Development Officer voor Europa, Robert Shepherd, zijn de openingen en contracteringen een bewijs van de kracht van de merken van IHG en van de succesvolle groeistrategie van het bedrijf voor Europa.

Europa is de tweede grootste markt van IHG en we zien hier nog altijd sterke groeimogelijkheden. In 2012 was onze strategie gericht op de vergroting van ons aandeel in de belangrijkste markten – Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Rusland – en dat is zeer succesvol gebleken. We hebben 22 procent meer hotels aan de pijplijn toegevoegd dan in 2011 en de meeste hotels geopend van de afgelopen vier jaar. Ook in 2013 blijven we uitbreiden, niet alleen in deze markten maar ook in belangrijke steden in Europa.

Snelst groeiende merken

De 7.012 kamers die in 2012 zijn gecontracteerd, zijn verspreid over het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Rusland, Frankrijk, Turkije, Spanje, Italië, Nederland, Polen, Israël en Algerije. Holiday Inn en Holiday Inn Express blijven de snelst groeiende merken in Europa. Samen waren ze goed voor meer dan 70 procent van de contracteringen in 2012. IHG’s boetiekhotelketen Hotel Indigo is ook uitgebreid, met zes contracteringen in Europa.

Nieuwe openingen

De 39 nieuwe hotelopeningen van IHG zijn verspreid over negen verschillende landen in Europa. In het Verenigd Koninkrijk werden de meeste nieuwe hotels geopend, 20 in totaal. Holiday Inn Express ging aan kop bij de openingen, met 18 nieuwe hotels in Europa. Er werden dertien nieuwe Holiday Inn hotels geopend en ook de boetiekhotelketen Hotel Indigo opende zijn deuren op vijf nieuwe locaties. Tevens opende IHG afgelopen november zijn tweede InterContinental Hotel in het Verenigd Koninkrijk, het InterContinental London Westminster.

Sterke groei Europa

De voorlopige resultaten van het bedrijf laten een sterke groei zien in Europa. De RevPAR (kameromzet per beschikbare kamer) nam toe met 1,7%, bij een tariefverhoging van 1,2%, en de RevPAR in het vierde kwartaal steeg met 1,2%. Ondanks de moeilijke economische situatie in Europa nam de RevPAR in het afgelopen jaar met 2,5% toe in het Verenigd Koninkrijk en met 5,4% in Duitsland, waar de branche profiteerde van een overvolle beursagenda.

Rusland

In navolging op het succes van vorig jaar is IHG het jaar 2013 fantastisch begonnen, met de ondertekening van een meervoudige ontwikkelingsovereenkomst voor Holiday Inn Express in Rusland, dat na opening de omvang van zijn aandeel in Rusland in zijn huidige vorm zal verdubbelen en Holiday Inn Express zal introduceren in het land.

Pijplijn

De 15 nieuwe hotels zijn na contractering samen goed voor de toevoeging van zo’n 2.250 kamers aan IHG’s huidige pijplijn met nieuwe projecten in Rusland van meer dan 1.700 kamers (5 hotels).

In Nederland is in januari Holiday Inn Express The Hague – Parliament geopend en in het tweede kwartaal zullen Holiday Inn Express Arnhem en Holiday Inn Express Rotterdam – Central hun deuren openen.

IHG heeft 628 hotels (102.027 kamers) in Europa, met nog eens 91 hotels (15.184 kamers) in de pijplijn.

Comments are closed.