Erica Terpstra onthult Heldenmuur Arena Park

Vandaag onthulde Erica Terpstra een speciale Heldenmuur in het Arena Park te Amsterdam. Samen met ambassadeur Peter Goosen van Zuid-Afrika en Bangu Masisi, directrice South African Tourism eerde zij iedereen die zich belangeloos inzet voor zijn omgeving. De Heldenmuur is het slotstuk van de inspirerende actie ‘Local Heroes Meet Local Heroes’. Gedurende een maand kwamen via www.jouwheld.nl nominaties binnen voor lokale helden met als doel deze mensen in het zonnetje te zetten. Alle ruim 1500 genomineerde helden hebben een eigen Zulu letter ontvangen; een Zuid-Afrikaanse kralenbadge die waardering uitspreekt. Drie helden kregen een wel heel bijzonder bedankje: een reis naar Zuid-Afrika.

helden_zuid_afrika

Onthulling

In het bijzijn van media en relaties werden de laatste twee lokale helden bekend gemaakt. Vorige week werd bij Koffietijd al de eerste held geëerd. Vervolgens onthulden Bangu Masisi, Erica Terpstra en ambassadeur Goosen de Heldenmuur van 6 bij 3 meter met afbeelding van Nelson Mandela; een samengestelde mozaïek van alle gemaakte Zulu letters tijdens de actie.

Winnaars

De geëmotioneerde winnaars zagen deze verrassing niet aankomen, zij waren met een smoesje naar de locatie gelokt en waren ontzettend blij met deze blijk van waardering. De drie helden hebben elk een bijzonder en inspirerend verhaal. Zo zet Marion Custers zich onvermoeibaar in voor haar gemeente, Someren. Kees Veldboer richtte een eigen stichting op die de laatste wensen van terminaal zieke mensen in vervulling laat gaan en Corry Gravelein ontfermt zich als een moeder over vluchtelingen die wegwijs willen worden in Nederland.

Erica Terpstra over haar rol

Zuid-Afrika is een mooi land, met een prachtige natuur. Een onvergetelijke indruk hebben de mensen gemaakt die ik daar heb ontmoet. Vriendelijk, behulpzaam en (soms ondanks alles) erg positief gestemd. Daar houd ik van. Ook in Nederland zijn zulke fantastische lokale helden! Ik ben blij dat ik kon bijdragen aan een deze sympathieke actie en dat ik Corry, Marion en Kees in het Zuid-Afrikaanse zonnetje heb gezet.

Over de actie

De ‘Local Heroes Meet Local Heroes’ actie resulteerde in 1540 genomineerde lokale helden. Deze helden werden door 1396 mensen genomineerd. De actiepagina jouwheld.nl werd bijna 30.000 keer bezocht. Aanleiding voor deze actie was het delen van de gemeenschapszin die in Zuid-Afrika heel sterk is. In Zuid-Afrika zetten veel mensen hun talent en enthousiasme belangeloos in voor de gemeenschap. Ook in Nederland zijn er veel mensen die altijd klaar staan voor een ander en zich belangeloos inzetten voor hun buurt, sportvereniging, mens, natuur of dier. South African Tourism vond het hoog tijd deze mensen eens extra aandacht te geven en te verwennen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.