Nieuwe wandelgids voor Rome!

Onlangs heeft Odyssee Reisgidsen haar eerste Nederlandstalige wandelgids uitgebracht voor de stad Rome. De wandelgids ‘Wandelen in Rome’ genaamd, wordt in PDF-formaat aangeboden en omvat zes wandelingen door het adembenemende oude en nieuwe Rome.

odyssee_rome_wandelgids_2

Rome

Rome is al ruim 2500 jaar hoofdstad. De stad evolueerde van stadstaat, naar metropool binnen het Romeinse Rijk en is sinds 1870 hoofdstad van het huidige Italië. Door de gehele stad zijn sporen te vinden van haar rijke en rumoerige verleden waardoor het een geliefde plaats is voor toeristen uit de hele wereld. Naast de vele toeristen wordt de stad ook bezocht door katholieke pelgrims. Rome telt zeven pelgrimskerken, waarvan de San Giovanni in Laterano en de Sint Pietersbasiliek het bekendste zijn. Deze laatste is gelegen in Vaticaanstad, een soevereine staat in het hart van Rome. Wie door Rome loopt zal bemerken dat het culturele erfgoed niet altijd in even goede staat is. Sinds 2010 pakt de gemeente dit aan en wordt steeds meer erfgoed gerestaureerd. De zes wandelingen uit deze reisgids voeren je langs bekende hoogtepunten als het Colosseum en de Trevifontein, maar ook langs minder bekende highlights.

Odyssee Reisgidsen

Zoals de reiziger van Odyssee gewend is, onderscheidt ook deze reisgids zich van andere gidsen. Odyssee richt zich op de zelfstandige reiziger met een meer dan gemiddelde belangstelling voor de cultuur, de geschiedenis en de samenleving van het land dat hij of zij bezoekt. De gids schetst een eerlijk, maar ook aanstekelijk beeld van Rome en is uitnodigend geschreven. Odyssee heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

odyssee_wandelgids_rome_3

De auteur

Cairan Baltus (1987) heeft talloze (wereld)steden, regio’s en monumenten bezocht in Europa en Afrika. Hij is een reisliefhebber en cultuur- en geschiedenisfreak en heeft zijn ervaringen en waarnemingen gebundeld voor Odyssee Reisgidsen. Hiervoor heeft hij Rome en omstreken uitvoerig bezocht.

Stel je eigen reisgids samen

In 2007 is Odyssee Reisgidsen gestart met het digitaliseren van bestaande reisgidsen, waardoor het mogelijk is dat de reiziger op de website zijn of haar eigen gids samenstelt. Het grote voordeel hiervan is dat de reisgids op maat en actueel is – én beduidend goedkoper dan een reisgids uit de winkel. De Odyssee Reisgids wordt als PDF-bestand per mail toegestuurd. Veel reisgidsen zijn ook als paperback verkrijgbaar.

Hoe te verkrijgen

  • PDF

    De volledige PDF-gids telt 76 pagina’s en kost € 9,92. De hoofdstukken uit de gids zijn ook afzonderlijk (€ 0,12 per pagina + € 2 startkosten) of in combinatie verkrijgbaar.

  • Paperback

    De volledige gids is ook als paperback verkrijgbaar. De gids telt 76 pagina’s en kost € 15,50 (exclusief € 2,50 portokosten). ISBN 978 94 6123 021 8.

  • Meer informatie en bestellen

    (PDF en paperback) via: www.odyssee-reisgidsen.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rome

 

Reviews lezen over Rome

Meer informatie over Rome vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rome. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Rome met Skyscanner

Kaart van Rome

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.