Freeriden in Stubai, Oostenrijk!

Voor veel wintersportgebieden is het voorjaar nog altijd de mooiste tijd van het jaar. De sneeuwcondities zijn nog steeds van goede kwaliteit en de weersomstandigheden zijn, vaak met een lekker zonnetje, perfect voor een heerlijke afdaling in een van de skigebieden in de Stubaivallei. Het wintersportseizoen is hier nog lang niet voorbij, mede door de Stubaier Gletscher.

ski_stubai

Off piste avontuur

In dit gebied in Oostenrijk kan nog volop geskied en gesnowboard worden. Mocht je op zoek zijn naar wat meer uitdaging, dan behoort Freeride ook tot de mogelijkheden. Skiën, snowboarden of wandelen naast de pistes, als eerste door de diepe sneeuw, hellingen opzoeken waar niemand komt en genieten van de natuur. Freeride is echter niet geheel zonder risico; off piste ligt het gevaar van een lawine op de loer. Beginnende freeriders leren daarom alle noodzakelijke vaardigheden in het Freeridecenter in Neustift, een van de bergdorpen in de vallei. De gidsen zijn pro’s en weten waar je de beste sneeuw en de mooiste hellingen kunt vinden voor een onvergetelijke poedertrip.

Freeride checkpoints

Talloze nieuwe off- piste routes van verschillende moeilijkheidsgraden zijn te verkrijgen rondom berg station Gamsgarten. Of je nu op zoek bent naar korte wandelingen of uitdagende tochten met inclusief abseil afdalingen, elke freerider zal hier zijn ideale route vinden. Speciale freeride checkpoints, freeride kaarten, plattegronden en video’s van afdalingen zijn verkrijgbaar als GPS- download en bieden alles wat je nodig hebt om veilig te skiën of snowboarden op open terrein.

ski_stubai_3

Seizoenseinde

Op de Stubaier Gletscher kan nog volop geskied en gesnowboard worden tot en met 31 mei. In de lager gelegen skigebieden zoals de Schlick 2000 blijven de liften open tot en met 6 april. Het einde van het seizoen zal op 6 april 2013 gevierd worden met een countdown party in panorama restaurant Kreuzjoch. De pistecondities zijn uitstekend voor een goed seizoenseinde. Nu de krokusdrukte voorbij is, kunnen fanatieke wintersporters nog wekenlang genieten van rustige perfect geprepareerde pistes, heerlijke voorjaarszon en ongerepte poedersneeuw.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Stubai

 

Reviews lezen over Stubai

Meer informatie over Stubai vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Stubai. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Stubai met Skyscanner

Kaart van Stubai

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.