Nieuwe ‘A Bar’ Amstel Hotel Amsterdam

Dit voorjaar presenteert het InterContinental Amstel Amsterdam haar nieuwste uitbreiding: de luxe ‘A Bar’. Deze bar zal volledig in het teken staan van alles wat de de stad Amsterdam zo bijzonder maakt, gecombineerd met de laatste trends van eigentijdse cocktailbars in ‘Grand Dame’ hotels zoals Plaza Athênée en Royal Monceau in Parijs, the Connaught in Londen, de Clift in San Francisco en Felix bovenin de Peninsula te Hong Kong.
a_bar_amstel_amsterdam

De Amstel Club

Waar tot voor kort de exclusieve business club De Amstel Club haar onderkomen had wordt op dit moment hard gewerkt aan de realisatie van de nieuwe bar. De Amstel clubleden hebben, tot grote tevredenheid, een ander onderkomen gekregen elders in het hotel. In niets doet de nieuwe bar straks denken aan het klassieke interieur van de clubruimte. Vanuit de hotellobby geven nieuwe, dubbele deuren, toegang tot de bar.

Puur, fris en eenvoudig

Puur, fris en eenvoud zijn kernwoorden die straks ook in de regelmatig wisselende menukaart terug te vinden zijn. Zo meent Anita Bos, General Manager van het Amstel Hotel:

De hoofdrol is weggelegd voor heerlijke producten uit het seizoen die met name van onze lokale topleveranciers komen. Het is een knipoog naar de Scandinavische food trend, maar dan wel op basis van onze eigen prachtige streekproducten. Volledig aangepast aan onze geweldige lokale producten en historie zullen de presentaties van onze eigen recepturen u precies laten ervaren wat we bedoelen.


Datzelfde geldt voor een uitgelezen selectie van traditionele en lokale spiritualiën, waaronder ongewone schatten die uit de kelders tevoorschijn zijn gekomen. Daarnaast wordt op de bijzondere achterwand van de bar een spannende keuze aan internationale merken tentoongesteld.

Ontwerp & Muziek

RPW Design en TGP Consulting zijn opnieuw een samenwerking aangegaan om een bijzondere ruimte tot stand te brengen die niet alleen mooi en gezellig is, maar ook naadloos aansluit bij de ambiance waarnaar het hotel op zoek was. De oorspronkelijke wand- en muurdecoraties zijn daarbij in oorspronkelijke staat gebleven, maar krijgen door de fraaie, comfortabele zetels en zithoeken een compleet andere uitstraling. Dat wordt nog versterkt door de schitterende verlichtingselementen aan het plafond en de speciaal voor het team ontworpen kleding.

Met een perfecte geluidsweergave van Bowers & Wilkins speakers en de aangename klanken van een regelmatig optredende lokale DJ is ‘A bar’ straks de perfecte plek om na een dag hard werken heerlijk te ontspannen.

Een nieuwe bar, een nieuwe naam

Anita Bos:

De naam van onze nieuwe bar, ‘A bar’, bedacht en ontwikkeld door Nelleke Launspach van Business Class, is eenvoudig, fris, pretentieloos en toegankelijk. Het weerspiegelt precies wie we willen zijn. We hopen van harte dat we met dit nieuwe concept niet alleen de favoriete plek worden voor onze internationale hotelgasten, maar ook voor bewoners uit Amsterdam en nabije omgeving, en uiteraard de rest van Nederland.

A bar, de nieuwe bar van het Amstel Hotel, is medio april 2013 gereed voor gebruik.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.