Kroatië: ‘s werelds eerste ‘World Art Games’

Kroatië zal van 29 juni tot 10 juli gastland zijn van ‘s werelds eerste World Art Games (WAG). De spelen zullen plaatsvinden in de vier Kroatische steden Zagreb, Vukovar, Lubreg en Umag. Ruim duizend kunstenaars uit vijftig verschillende landen zullen gedurende de spelen hun oeuvre presenteren. Enkele van de zeventien categorieën waarvoor kunstenaars zich kunnen inschrijven zijn schilderen, beeldhouwen, fotografie, film en theater.
Schermafbeelding 2013-02-28 om 10.38.34

Oprichting

De oprichter van de World Art Games is de Kroatisch-Israëlische schilder Petar Weisz, hij richtte de WAG op in 2008 in Osijek. De eerste editie van de WAG wordt in Kroatië georganiseerd omdat hier het idee is ontstaan. De games zullen om de twee jaar plaatsvinden in een ander land.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zagreb

 

Reviews lezen over Zagreb

Meer informatie over Zagreb vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zagreb. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Zagreb met Skyscanner

Kaart van Zagreb

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.