Dare to declare your right/wrong

Ben jij ook van mening dat sommige dingen niet thuis horen in deze wereld? Wil je dat er aandacht komt voor bepaalde problemen die jou aangrijpen, en wil je hier zelf een bijdrage aan leveren? Laat je dan tijdens de Museumnacht in TENT te Rotterdam op de foto zetten met jouw eigen protest. Kunstenaarsduo Libia Castro en Ólafur Ólafsson gingen je voor en tonen in hun tentoonstelling in TENT video’s, geluidswerken en sculpturen waarin ze de kloof tussen rijk en arm, legaal en illegaal, recht en onrecht aan de kaak stellen. Ze hebben hun ideeën samengevat in de ‘Verklaring van de Onrechten van de Mens’. Rapper/zanger Andy Smart zal als speciale gast delen uit de ‘The Partial Declaration of Human Wrongs’ voordragen.
The Right to Wrong

Museumnacht 2013

Tijdens museumnacht 2013 presenteert TENT Dare to Declare! waarbij het publiek wordt uitgedaagd na te denken over recht en onrecht. Museumnachtbezoekers kunnen hun protest schrijven op een protestbord, een actievoerdertenue aantrekken en zich op de gevoelige plaat laten vastleggen. Alle foto’s worden verzameld op de facebookpagina van TENT en vormen zo één grote demonstratie.

Dare to declare

Dare to Declare! is geïnspireerd op de tentoonstelling Asymmetry van Libia Castro en Ólafur Ólafsson waarin de kunstenaars het verschil tussen arm en rijk, de wet handhaven en het recht hebben, legaal en illegaal, in geluidswerken, video’s en sculpturen verbeelden. De tentoonstellingsruimte wordt gedomineerd door een veertien meter lang neonwerk ThE riGHt tO RighT. Voor het neonwerk staat een podium waarop rapper Andy Smart gedurende de avond de ‘The Partial Declaration of Human Wrongs’ gaat voordragen. Castro en Ólafsson schreven deze ‘Verklaring van de Onrechten van de Mens’ samen met de rechtsfilosofe Nina Power, waarin op humoristische wijze de filosofie van het foute uiteen wordt gezet. In dertig artikelen worden diverse vormen van onrecht voorgesteld, zoals artikel 3: iedereen heeft het recht op leven, vrijheid en veiligheid. De politie zal u laten weten wanneer en waar deze rechten geldig zijn.

Locatie: TENT Rotterdam

Datum: zaterdag 9 maart Tijd: 20:00 – 02:00 uur

Bezoek de website: www.tentrotterdam.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Rotterdam

Meer informatie over Rotterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.