Tent organiseert symposiumavond Castro

Tijdens het symposium van woensdagavond 13 maart geeft Pascal Gielen een lezing over de manier waarop Post-Fordisme en neoliberalisme kunstenaars en creatieve systemen uitbuiten en gaat kunstcriticus Anna Tilroe in gesprek met kunstenaars Libia Castro en Ólafur Ólafsson. Adam Budak, curator van de solotentoonstelling van Castro en Ólafsson, begeleidt de avond.
TENT Rotterdam

Post-Fordisme

Pascal Gielen, professor Sociology of Art and Cultural Politics aan de Rijksuniversiteit Groningen, bespreekt in zijn lezing de manier waarop Post-Fordisme en neoliberalisme kunstenaars en creatieve systemen uitbuiten. Anna Tilroe, kunstcriticus, curator en sinds 2010 bijzonder hoogleraar Kunst en Cultuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, gaat tijdens dit symposium in Rotterdam in gesprek met de kunstenaars over het kritisch vermogen van beeldende kunst in de samenleving en hoe dit vorm krijgt in de context van de ‘white cube’.

Driedelig symposium als onderdeel van de tentoonstelling

Bij de solotentoonstelling Asymmetry van Libia Castro en Ólafur Ólafsson in TENT wordt een driedelig symposium georganiseerd. Het symposium vindt plaats in de tentoonstellingsruimte, ingericht met felrood Wrong Furniture, tegen de achtergrond van een neonwerk dat alternerend ThE riGHt tO RighT en ThE riGHt tO WrOnG knippert. Het symposium fungeert als publiek onderzoek voor een landelijk en internationaal te distribueren krant. De eerste symposiumavond vond plaats op 9 februari met o.a. rechtsfilosofe Nina Power. De derde symposiumbijeenkomst op 17 april markeert de verschijning van de krant.

Over de sprekers

  • Pascal Gielen (1970) is professor Sociology of Art and Cultural Politics aan de Rijksuniversiteit Groningen, en directeur van het Research Centre Arts in Society. Gielen is lector van het lectoraat ‘Kunstpraktijk in de Samenleving’ aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Gielen publiceerde o.a. ‘Being an Artist in Post-Fordist Times’ (2009) en ‘The Murmuring of the Artistic Multitude. Global Art, Memory and Post Fordism’ (2010).
  • Anna Tilroe (1946) is kunstcriticus, curator, en sinds 2010 bijzonder hoogleraar Kunst en Cultuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tilroe schreef onder meer de boeken ‘De Huid van de Kameleon’ (1996) en ‘Het Blinkende Stof’ (2001). In het pamflet ‘De Ja-Sprong ’, (2010) pleit Tilroe voor een nieuw belang van kunst in de samenleving, dat niet slechts wordt gemeten in economische termen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over TENT

Meer informatie over TENT vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Rotterdam met Skyscanner

Kaart van TENT Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.