Campingvakanties liefhebbers Tour de France

Liefhebbers van de Tour de France, die dit jaar start op 29 juni op Corsica en eindigt op 21 juli in Parijs, kunnen voor elke etappe een camping reserveren op maximaal 1 uur rijden van de start of finish. Meer dan 60 campings in de diverse Franse regio’s zijn geselecteerd uit het aanbod van in totaal 203 campings in Frankrijk. Vacansoleil, de Europese specialist in campingvakanties die stacaravans, bungalowtenten en kampeerplaatsen aanbiedt op meer dan 400 topcampings in Europa, krijgt jaarlijks honderden aanvragen van wielersupporters die de Ronde van Frankrijk van nabij willen meemaken. Campings in de omgeving van de Mont Ventoux (15e etappe. 14 juli) en Alpe d’Huez (18e etappe, 18 juli) worden al vroeg in het seizoen gereserveerd door Tourliefhebbers die verzekerd willen zijn van verblijf in de directe omgeving van de spectaculaire bergetappes.

Campings langs de Tour de France route

Campings langs de Tour de France route

Grote aanbod van campings

Het grote aanbod campings langs het parcours van de Tour de France is te danken aan de drie Touretappes van Nice naar Montpellier. Het parcours gaat door vakantiegebieden aan de Côte d’Azur, de Provence en Languedoc-Roussillon waar Vacansoleil goed vertegenwoordigd is met 29 campings met tal van faciliteiten die ideaal zijn voor een gezinsvakantie.

Campings langs de Ronde van Frankrijk zijn te herkennen aan het fietspictogram. Dit zijn campings in een omgeving die veel te bieden heeft voor fietsliefhebbers, zoals een aantrekkelijke en veilige fietsomgeving, beroemde cols, bijzondere routes of een netwerk van groene fietspaden of MTB-trajecten. In totaal 163 van de in totaal 400 campings uit het aanbod van Vacansoleil in 16 Europese vakantielanden zijn voorzien van het fietspictogram. Deze campings zijn onderverdeeld in: recreatief fietsen (68 campings), mountainbiken (57 campings), wielrennen (55 campings) en campings langs de Ronde van Frankrijk (60).

Fietsvakanties in Bretagne

Bij alle fietsvakanties kan men ervoor kiezen om tochten te maken vanaf één camping of een rondreis te maken door verschillende campings te boeken. Zo kunnen liefhebbers van de Tour de France bijvoorbeeld half juli een week verblijven op een camping in Zuid-Frankrijk en daarna doorreizen naar Bretagne voor de 10e etappe in St. Malo om te eindigen op de topcamping Le Chêne Gris nabij Parijs voor de laatste etappe op 21 juli.

Vacansoleil wil vakantiegangers actief kennis laten maken met de fietssport. De specialist in campingvakanties is hoofdsponsor van het Vacansoleil – DCM Pro Cycling Team, dat actief is in de World Tour. Hierdoor is het team verzekerd van deelname aan de grote wielerwedstrijden, zoals de Tour de France, de Giro d’Italia en de Vuelta in Spanje. Daarnaast stimuleert Vacansoleil het recreatieve fietsen als een gezonde vorm van beweging en breedtesport voor alle leeftijden. Jaarlijks ondersteunt Vacansoleil meerdere toertochten voor recreanten en organiseert de specialist in campingvakanties Kids 4 Challenge, een evenement om kinderen op een veilige en speelse manier enthousiast te maken voor diverse wielersporten.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Frankrijk

 

Reviews lezen over Vacansoleil

Meer informatie over Vacansoleil vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen met Vacansoleil. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Frankrijk met Skyscanner

Kaart van Frankrijk

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.