Koninklijk uitzicht over de tuinen

Paleis Het Loo stelt in 2013 op beide paasdagen (31 maart-1 april), 30 april, Hemelvaartsdag (9 mei), beide pinksterdagen (19-20 mei) èn iedere woensdag in juni en juli het paleisdak open voor het publiek. In de zeventiende eeuw voorbehouden aan hoog gezelschap, nu voor iedereen een spectaculaire ervaring!

Paleis het Loo

Paleis het Loo

Dakpaviljoen

De trap door de zolders van Paleis Het Loo komt uit in het dakpaviljoen dat koningin Mary, echtgenote van koning-stadhouder Willem III, in de 17de-eeuw gebruikte om thee te drinken met haar hofdames. Vanaf het hoge dak kunnen bezoekers genieten van een onverwacht weids uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuin en de voorterreinen van Het Loo: een gebied van 6 hectare, omsloten door het bosrijke paleispark. De tuin is met zijn symmetrisch aangelegde parterres, fonteinen en tuinbeelden uniek in Europa.

Het park rond jachtslot Het Oude Loo is van 30 maart t/m 2 juni opengesteld voor publiek. In de Westvleugel van het paleis is tot en met 20 mei de tentoonstelling Beeld van Beatrix te zien en van 26 april tot en met 1 september de expositie Oranje en religie. 
Voor kinderen zijn er speurtochten door het paleis en de tuin verkrijgbaar.


Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van LOCATIE

 

Reviews lezen over LOCATIE

Meer informatie over Paleis het Loo vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apeldoorn. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Paleis het Loo

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.