Share a Smile bij Emirates

Emirates, een snel groeiende luchtvaartmaatschappij lanceert vandaag een nieuwe campagne die de humoristische kant van taal laat zien. Voor de campagne “Share a Smile” heeft de luchtvaartmaatschappij 29 video’s in 14 talen gemaakt waarbij het cabinepersoneel eigenzinnige en ongewone uitdrukkingen en begroetingen van over de hele wereld laat zien.

share a smile met Emirates

share a smile met Emirates

Globalistas

De campagne is ontwikkeld om “Globalistas” wereldwijd te verbinden door het bekijken van de video’s en ze te delen met vrienden en familie. “Share a Smile” is het nieuwste onderdeel van de wereldwijde Emirates campagne “Hello Tomorrow” die in april 2012 gelanceerd is, met als doel om mensen over de hele wereld te inspireren om elkaars culturen te ontdekken en te verbinden.

Grappige filmpjes

De internationale bemanning van Emirates legt in grappige filmpjes van 15 seconden de betekenis uit van een aantal lokale gezegden zoals ‘Maak van een vlieg geen olifant’ (Russisch), ‘Je bent zo mooi dat het een knal geeft’ (Kantonees) en ‘Jij bent de snorharen van de kat’ (Engels). Er is ook een compilatie gemaakt van de leukste achter de schermen video’s.

Uitleg over andere culturen

“Emirates ‘Share a Smile’ is niet alleen gemaakt om de omvang van de taalkundige vaardigheden van de internationale en meertalige bemanning te tonen, maar is ook bedoeld om reizigers op een luchtige manier meer begrip voor andere culturen bij te brengen,” aldus Maurice Flanagan, Executive Vice President Emirates Airline and Group. “Veel van de gezegden zullen in de eerste plaats gek klinken voor mensen die de taal niet spreken als ze het voor het eerst horen, maar worden duidelijk als er betekenis aan wordt gegeven. ‘Share a Smile’ is bedoeld om “Globalistas” aan te moedigen om op een grappige, laagdrempelige manier meer over andere culturen te leren en vrienden en vreemden over de hele wereld te verbinden.”

Cabinepersoneel

Het cabinepersoneel dat in de video’s te zien is, werden geselecteerd op hun niveau van service gerichtheid en beheersing van talen.

Ons cabinepersoneel spreekt meer dan 55 talen en op iedere vlucht informeren we de passagiers welke talen aan boord gesproken worden die dag. Het is altijd een indrukwekkende lijst en iets dat regelmatig wordt besproken,” aldus Terry Daly, Divisional Senior Vice President Service Delivery, Emirates. “Presentatie van veel van deze talen in de ‘Share a Smile’ campagne laat zien dat het zeer waarschijnlijk is dat een lid van het cabinepersoneel de moedertaal van onze reizigers spreekt en dat helpt ons om service van het hoogste niveau te kunnen leveren.

De 29 video’s in de campagne zijn gefilmd in 14 talen: Arabisch, Kantonees, Engels, Frans, Duits, Grieks, Italiaans, Japans, Koreaans, Mandarijn, Portugees, Russisch, Spaans en Turks. Ze kunnen allemaal worden bekeken en gedeeld online via : of het Emirates Emirates’ You Tube kanaal, www.youtube.com/Emirates.

Meer informatie bij emiratesshareasmile.com

 

Reviews lezen over Emirates

Meer informatie over Emirates vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over vliegen naar Emirates. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten met Emirates met Skyscanner

Comments are closed.