Ontdek de historie van Koningshuis

Wie in de geschiedenis duikt van de Oranjes, ontdekt dat ons koningshuis nauw verbonden is met een aantal Duitse streken en begint met de voorouders van de stadhouder Willem van Oranje, ook wel bekend als Willem de Zwijger. Sinds de 15e eeuw leveren de Oranjes als stadhouders, koningen en koninginnen een belangrijke bijdrage aan het bestuur van ons land. Een traditie die wordt voortgezet als Willem-Alexander koning wordt op 30 april 2013. Koningin Beatrix treedt dan terug, op 75-jarige leeftijd. Daarmee is zij het oudste staatshoofd dat Nederland ooit heeft gehad.
koningshuis-peter-langhout

Maak een reis langs de plaatsen van de Oranjeroute

De geschiedenis van ons Koningshuis gaat dus ver terug in de tijd. Wie geïnteresseerd is in de historie en de verhalen van de Oranjes, kan een bezoek brengen aan één van de plaatsen langs de Oranjeroute. Deze route verbindt Duitse en Nederlandse steden die historische banden hebben met het Huis Oranje-Nassau. Ontdek de geschiedenis van ons Koningshuis en zie waar voorouders van koningin Beatrix en de aanstaande koning Willem-Alexander hebben gewoond en geleefd.

Meer informatie bij Peter Langhout

 

Reviews lezen over Peter Langhout

Meer informatie over Peter Langhout vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen met Peter Langhout. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.