Erica Terpstra zet helden in Zuid-Afrikaanse zon

South African Tourism is op zoek naar lokale helden in Nederland en krijgt hulp van een wel heel bijzondere ambassadrice; Erica Terpstra heeft haar naam verbonden aan de nieuwe campagne ‘Local heroes meet local heroes’. Als ambassadrice gaat Erica Terpstra actief helpen bij het vinden en eren van Nederlandse helden. Doel van de campagne is om lokale helden letterlijk en figuurlijk in het Zuid-Afrikaanse zonnetje te zetten. De actie ging 5 februari van start via www.jouwheld.nl en heeft inmiddels ruim 500 nominaties ontvangen.
jouw-held-zuid-afrika

Erica Terpstra ambassadrice ‘Local heroes meet local heroes’

Erica Terpstra is verheugd met het feit dat zij als ambassadrice van de campagne ‘Local heroes meet local heroes’ op zoek mag naar Nederlandse helden.

Zuid-Afrika is een mooi land, met een prachtige natuur. Een onvergetelijke indruk hebben de mensen die ik daar heb ontmoet gemaakt. Vriendelijk, behulpzaam en (soms ondanks alles) erg positief gestemd. Daar hou ik van. Ook in Nederland ken ik zulke fantastische lokale helden! Ik ben blij dat ik kan bijdragen aan een deze sympathieke actie en dat ik Nederlandse helden in het Zuid-Afrikaanse zonnetje mag zetten.

Vrijdag 15 februari schuift Erica Terpstra aan bij Koffietijd om meer te vertellen over de actie en haar rol als ambassadrice. De uitzending van Koffietijd is te zien tussen 10.00 en 11.00 op RTL4.

Zet je held in het zonnetje

In Zuid-Afrika zetten veel mensen hun talent en enthousiasme belangeloos in voor de gemeenschap. Ook in Nederland zijn er veel mensen die altijd klaar staan voor een ander en zich belangeloos inzetten voor hun buurt, sportvereniging, mens, natuur of dier. South African Tourism vindt het hoog tijd deze mensen eens extra aandacht te geven en te verwennen.

Zulu-letters

In Zuid-Afrika stuurde men vroeger berichten via een Zulu-letter, een kleine badge van kralen die je aan een ander geeft. Van oudsher waren dit liefdesbrieven die Zulu vrouwen aan hun man stuurden, die op locatie aan het werk was. Elke kleur en elk patroon heeft een specifieke betekenis. Wil jij jouw coach, buurvrouw, leraar, collega of wie dan ook in het zonnetje zetten en bedanken? Ga naar www.jouwheld.nl en meld jouw held aan. Je held ontvangt digitaal of per post een Zulu-letter en maakt gelijk kans op een prachtige reis door Zuid-Afrika, mede mogelijk gemaakt door reisorganisatie Wereldcontact.

Zuid-Afrikaanse helden

Ter inspiratie stelt South African Tourism drie Zuid-Afrikaanse helden aan Nederland voor: Catherine Mary Finnis, Cecilia Molokwane en Ashley Wentworth. Deze enthousiaste mensen zijn een voorbeeld voor hun omgeving en zetten zich onvermoeibaar in voor mens, dier en natuur. Catherine wordt ook wel de Moeder Theresa van Kirkwood genoemd, omdat ze kinderen van lesmateriaal voorziet en helpt bij hun huiswerk. Cecilia startte het ‘Rising Stars’ basketbalteam in haar gemeente om jonge meiden van de straat te houden. Ashley richtte een educatief programma over dierenwelzijn op voor de kinderen in Stormsriver Village en financiert en faciliteert een sterilisatieprogramma voor honden en katten. Stuk voor stuk inspirerende mensen die Zuid-Afrikaanse positiviteit en daadkracht uitstralen!

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zuid-Afrika

 

Reviews lezen over Zuid-Afrika

Meer informatie over Zuid-Afrika vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zuid-Afrika. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Zuid-Afrika met Skyscanner

Kaart van Zuid-Afrika

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.