Evenementen 2013 Champagne-Ardenne

De Franse regio Champagne-Ardennen kent ook dit jaar weer een aantal geweldige evenementen. Zo staat 2013 in het kader van verschillende leuke markten, kunsttentoonstellingen, champagnefestiviteiten, muziekfestivals, een Jeanne d’Arc festival , bierfestival, pop- en jazzconcerten, een marionetpoppenweekend en een aantal knusse kerstmarkten. VVV Champagne-Ardennen heeft speciaal voor de Nederlandse en Belgische toerist een evenementenoverzichtslijst samengesteld die is te downloaden op de website www.champagne-ardennen-toerisme.nl
evenementenagenda-2013-champagne-ardennen

Reims

Toeristen die in de zomermaanden (begin juni-eind september) de stad Reims bezoeken moeten de Sound & Light Show van de kathedraal gaan bekijken. Op de gevel wordt 25 minuten lang een spectaculaire multimediale presentatie gegeven. Tot 26 mei wordt in het Museum voor Schone Kunsten in Reims de ‘Art of Effervescence Champagne’ tentoonstelling georganiseerd: het toont de mythische invloed van het bruisende vocht op kunst van de 17e eeuw tot op de dag van vandaag.

Middeleeuwen

In het weekeinde van 18 en 19 mei verandert het kasteel van Sedan weer in een ware vesting: de Middeleeuwen herleven door middel van honderden vrijwilligers die daar het leven in een Middeleeuwse stad ensceneren. Ben je een liefhebber van Champagne dan noteer je 13-15 december in je agenda; onder de naam ‘Habits de Lumières’ verandert de hoofdstraat van Epernay drie dagen lang in een bruisend palet aan champagne proeverijen en festiviteiten.

Muziek & fotografie

Muziekliefhebbers komen aan hun trekken tijdens het Moissons Rock festival op 8, 10 en 11 mei in Juvigny of het alternatieve Cabaret Eco-Rock festival in Charleville-Mezieres van 22-25 augustus. Het 17e Fotofestival Montier-en-Dervan 21-24 november is een must voor natuurfotografen. Meer dan 2000 foto’s van fotografen uit de hele wereld wordt op verschillende locaties in Montier tentoongesteld.

Bereikbaarheid

De regio ligt in het noordoosten van Frankrijk en grenst aan België en ligt tussen de Franse regio’s Picardië en Lorraine. Het bestaat uit de departementen Ardennes, Aube, Marne en Haute-Marne. Het is zowel met de auto als de trein zeer goed bereikbaar. Afstand vanaf Amsterdam tot de belangrijkste stad Reims bedraagt ruim 5 uur. Met de Thalys reist men nu via een overstap in Parijs met TGV Est in 45 minuten naar bijvoorbeeld Reims of in 1 uur naar Châlons-en-Champagne.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Champagne-Ardennen

 

Reviews lezen over Champagne-Ardennen

Meer informatie over Champagne-Ardennen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Champagne-Ardennen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Champagne-Ardennen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.