Evenementenagenda Bretagne 2013

Bretagne kent ook dit jaar een aantal mooie evenementen! Of het nu muziek, kunst, gastronomie of sport betreft, Bretagne heeft het allemaal. Neem snel een kijkje in de evenementenagenda van 2013, en maak kennis met de leukste activiteiten en events! Hierbij alvast een klein voorproefje…
Evenementenkalender 2013 Bretagne

Het feest van de Sint Jakobsschelp

Op 27 & 28 april in Loguivy de la Mer
De locatie van het Fête de la Coquille Saint Jacques rouleert elk jaar tussen Loguivy-de-la-mer, Erquy en Saint Quay Portrieux en vindt dit jaar plaats in de eerstgenoemde van deze drie vissersdorpjes. Twee dagen vertier rondom deze schelp, die direct in de haven – omgeven door Bretonse vissers – te proeven is met een saus naar wens.


Fête de la Bretagne

Van 16 t/m 26 mei in heel Bretagne
De vijfde editie van het Fête de la Bretagne biedt meer dan 300 evenementen in zowel binnen Bretagne als daarbuiten. Elf dagen lang kan men genieten van Bretonse dansen, proeverijen, muziekconcerten, theater en natuurlijk van een van de vele Fest-Noz, een typisch Bretons feest dat in december 2012 is toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Les Vieilles Charrues

Van 18 t/m 21 juli in Carhaix-Plouguer
Dit festival bestaat dit jaar alweer 22 jaar en is het grootste muziekfestival van Frankrijk wat het aantal bezoekers betreft. In voorgaande edities stonden artiesten als James Brown, the Cure, Bruce Springsteen en Sting al op de bühne. Dit jaar kan men gaan kijken naar optredens van onder andere Neil Young & Crazy Horse. Het gehele programma voor 2013 wordt op 16 april bekendgemaakt.

Kunst in de Kapellen

Begin juli tot half september in Pontivy
Nieuwe kunst in oude kerken, dat is het concept van Art dans les Chapelles. Meer dan twintig kapellen in het dal van Blavet stellen allerlei typen kunstwerken tentoon. Doordat sommige kapellen niet ver uit elkaar vandaan liggen, kan er bijvoorbeeld een fietstocht gemaakt worden langs meerdere tentoonstellingen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Bretagne

 

Reviews lezen over Bretagne

Meer informatie over Bretagne vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Bretagne. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Bretagne met Skyscanner

Kaart van Bretagne

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.