Brabanste Wal Beste Wandelroute 2013

Op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs 2013 in de Amsterdam RAI is topogids ‘De Brabantse Wal. Streekpad 17’ verkozen tot winnaar van de Wandeltrofee 2013, de prijs voor de beste wandelroute & -gids van het jaar.
succesvolle-fiets-en-wandelbeurs-amsterdam

De uitgever van deze gids, Stichting Wandelnet in Amersfoort, nam de onderscheiding in ontvangst tijdens de beurs in de Amsterdam RAI, op zaterdag 9 februari.

Genomineerden Wandeltrofee

De overige genomineerden voor de Wandeltrofee waren ‘Wandelpareltjes’ van Joop Duijs, ‘wandelverslaggever’ van De Telegraaf (uitgeverij RealityBites) en de ‘Dagstappersgids Antwerpen 2’ van Uitgeverij Lannoo Groep.

Steilranden

De winnende wandelroute loopt over een afstand van 112 km door het landschap van de Brabantse Wal in West-Brabant. Ze voert langs de steilranden in die regio; abrupte overgangen van hoger gelegen zandgronden naar lager gelegen zeekleipolders. Begin en eindpunt van het traject is Bergen op Zoom.

Juryrapport

De jury roemt in haar rapport de goede uitwerking van het thema ‘steilranden’, het afwisselende landschap, het nagenoeg perfecte topografische kaartwerk dat in de gids is gebruikt en de duidelijk zichtbare markeringen:

Deze route voert langs een van de mooiste en interessantste fenomenen van Nederland

.

Kanttekeningen

Wel plaatst de jury kanttekeningen bij de keuze om – op enkele punten – bestaande varianten van een Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) niet te volgen, ‘met als consequentie dat de wandelaar enkele keren een veel minder aantrekkelijk tracé – vaak ook nog verhard – moet volgen’. Ook de coverfoto en achterpagina van de gids kunnen volgens de juryleden beter. “Maar dit neemt niet weg dat de jury ‘De Brabantse Wal. Streekpad 17’ een schitterende route en topogids vindt.”

De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren. Gidsen over wandelroutes in Nederland en Vlaanderen kunnen naar deze onderscheiding meedingen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Bergen op Zoom

 

Reviews lezen over Bergen op Zoom

Meer informatie over Bergen op Zoom vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Bergen op Zoom. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Bergen op Zoom

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.