Van begin tot Eindhoven

Niet alleen kijken naar Willem van Oranje, maar hem ook echt aanraken en een praatje met hem maken? Dat kan tijdens het Paasweekend in Eindhoven Museum. Op zondag 31 maart en maandag 1 april opent het Erfgoedpark weer de poorten voor bezoekers. Diverse spectaculaire activiteiten en een heuse verkiezing staan dit weekend op de agenda. Bezoekers staan oog in oog met tientallen historische figuren die bepalend zijn geweest voor het Eindhoven van nu.
eindhoven-museum-begin-tot-eindhoven

Van begin tot Eindhoven

‘Van begin tot Eindhoven’ laat het leven zien van een ijzertijdboer die hier leefde toen Eindhoven een enkele boerderij aan de Dommel was, tot een Amerikaanse soldaat die Eindhoven in 1944 bevrijdde. Ook Willem van Oranje, die de stad weer opbouwde na de grote stadsbrand en tot de eerste fabrieksarbeiders die Eindhoven ‘groot’ hebben gemaakt, komen voorbij.

Het Icoon van Eindhoven

Gedurende het weekend passeren verschillende historische personages, die belangrijk zijn geweest voor Eindhoven de revue. Word jurylid en bepaal zelf wie Het Icoon van Eindhoven moet worden. Niet aan de hand van zangtalent of danskunst, maar vanwege een belangrijke bijdrage aan de geschiedenis van Eindhoven. Het Icoon van Eindhoven keert gedurende de rest van het seizoen regelmatig terug in het Erfgoedpark en tijdens evenementen.

Tijdkisten

Nieuw dit seizoen zijn de tijdkisten. Aan de hand van een verhaal, een object, tekeningen en/of een opdracht wordt dieper ingegaan op een belangrijke tijdsperiode in de Eindhovense geschiedenis. De tijdkisten zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs. De teksten zijn geschreven in het Nederlands en Engels.

Openingstijden

‘Van begin tot Eindhoven’ is de aftrap van het nieuwe seizoen. Het Erfgoedpark is dagelijks geopend van 11.00 – 17.00 uur. Geniet tijdens een bezoek van een (h)eerlijk kopje koffie met huisgemaakte dadeltaart in herberg Den Bonten Os, geopend van woensdag t/m zondag. De vernieuwde winkel met koffie- en leeshoek, is de hele week gratis toegankelijk.
Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van LOCATIE

 

Reviews lezen over Eindhoven Museum

Meer informatie over Eindhoven Museum vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eindhoven Museum. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Eindhoven Museum

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.