Wenen omarmt gay toeristen

Winkelparadijs bij uitstek, een swingend nachtleven, trendy hotels, coole bars, een rijk aanbod aan musea en theaters, de Sisi adoratie, niet voor niets is Wenen onder de gay gemeenschap een geliefde bestemming. Ook dit jaar worden in de hoofdstad van Oostenrijk verscheidene evenementen en feesten voor homo’s en lesbiennes georganiseerd.
wenen-gay-koffiehuizen

Life ball feest

Onder de hoogtepunten het jaarlijkse ‘Life Ball’ feest op 25 mei in het imposante stadhuis om geld in te zamelen voor Aids en HIV patiënten en de ‘Regenbogen’ gay pride bonte optocht door de binnenstad op 15 juni. Van 6-14 juni vindt het gay film festival ‘identities’ plaats en van 24-27 oktober het extravagante leer en fetisjevenement ‘Wien is Schwarz’. WienTourismus – de VVV van Wenen – heeft een Engelstalige brochure ‘Queer Guide – the Vienna City Guide for Gay and Lesbian Visitors’ dat een groot aantal evenementen, clubs, bars, winkeladressen, sauna’s, cabaret, hotels, musea, attracties bundelt en bevat een speciale gaywandeltour door de stad. Handig is de kaart waarop veel locaties staan aangegeven. De brochure kan aangevraagd worden via het mailadres info@wien.info. Ook op de websites www.wien.info/gay en www.facebook.com/gayfriendlyvienna vindt men uitgebreide informatie.

Evenementen

De jaarlijkse gay parade Christopher Street Day wordt in Wenen Regenbogenparade genoemd (www.regenbogenparade.at). Het wordt voor de 18e maal georganiseerd en vindt plaats op zaterdag 15 juni. De bonte stoet loopt over de bekende Ringstrasse en trekt ruim 150.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Diezelfde week – van 11 tot 16 juni – vindt ook het Vienna Pride festival plaats op het historische Heldenplatz plein: veel tenten met cultuur, show, eten en parties.

Ook het Life Ball staat hoog op de must-see evenementen ladder. Afgelopen jaar kwamen er maar liefst 95.000 aanvragen binnen voor een van de 3780 toegangskaarten voor het tot 05.00 uur durende feest in het stadhuis. Maar het eerste onderdeel van de Life Ball is gratis voor iedereen: een spectaculaire modeshow op het plein voor het stadhuis.

I love leather

De verkiezing van Mister Leather Austria is een van de programmapunten tijdens het ‘Vienna fetish Spring’ evenement van 29 mei tot 2 juni en dezelfde organisatie regelt ook het jaarlijkse leer en fetisjevenement ‘Wien is Schwarz’ dit jaar van 24 – 27 oktober in club Hard On in de Hamburgerstrasse 4.
Filmliefhebbers willen het gay film festival ‘identities’ van 6-14 juni niet missen: top queer films uit de hele wereld worden in verschillende bioscopen vertoond waaronder het prachtige Filmcasino theater met een 50-jaren interieur. Zie www.identities.at.

Party time

Enkele roze uitgaansgelegenheden zijn Heaven Vienna in de Neubaugasse 2, Pitbull Bear & Butch Clubbing in de Linke Weinzeile 36, Why Not in de Tiefer Graben 22, Up Club in de Maria Hilferstrasse 3, Pitbull in de Zieglergasse 26 en Queer.beat in de Hauptrasse, geliefd bij zowel gays als lesbiennes.
Hoewel het aanbod voor lesbiennes kleiner is zijn er aantal hotspots voor vrouwen: hieronder G. Spot in de Neubaugasse 2, Frauencafé in de Lange Gasse 11, Frauenzentrum (lokaal bekend als FZ-Bar) in de Währinger Strasse 59, Labr!s in de Biberstrasse 12, Cafe Willendorf in de Linke Weinzeile 102 en Marea Alta in de Gumpendorfer Strasse.

Shoppen

Een van de mooiste gay sauna’s is de Kaiserbründl in de Weiburggasse 18, dagelijks geopend vanaf 14.00 uur. Leuk struinen is het op de Naschmarkt – de Albert Cuyp van Wenen. Een grote sortering kleding en accessoires voor gays en lesbiennes is onder meer verkrijgbaar in Spartacus XXL-Store in de Mariahilfer Strasse 49 en Tiberius in de Lindegasse 2

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Wenen

 

Reviews lezen over Wenen

Meer informatie over Wenen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Wenen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Wenen met Skyscanner

Kaart van Wenen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.