99 dingen te doen in Amman!

Amman is één van de oudste steden ter wereld, eigenzinnig, maar ook nieuwerwets en hip. En, omdat de bruisende hoofdstad van Jordanië minder bekend is dan wereldwonder Petra, maar minstens net zo vermakelijk, lanceert de Jordan Tourism Board een handige en verassende website: 99things. Ofwel: 99 dingen die je kan doen in Amman. Denk aan uitgebreide fietstochten, traditioneel tafelen, struinen op de kleurrijke markten en een bezoek aan historische sites, musea, theater en galerijen. 99 tips, ideeën en verrassingen; genoeg keuze en voor ieder wat wils.
hip-amman-jordanie

Klaar? Actie!

Zelfs voor avonturiers en sportievelingen kan een stedentrip uitdagend zijn. Zo kun je in Amman deelnemen aan Amman International Marathon. Of wat dacht je van indoor rock-climbing, karten of een potje golf op een unieke, bruine golfbaan. Voor de echte Hollanders worden dag en nacht fietstochten georganiseerd. Afkoelen doe je in een waterpark en ontspanning en romantiek vind je tijdens zonsondergang op één van de vele heuvels in de stad.


Jordaanse en internationale kunst

Kunstliefhebbers opgelet! De kunst scène in Amman is levendig. Lokaal talent en internationale kunstenaars krijgen een podium in een van de vele kunstgalerijen. Bezoek bijvoorbeeld The National Gallery of Fine Arts – een kleine, maar indrukwekkende galerij met een grote collectie aan hedendaagse Jordaanse kunst.

Musea, historie en cultuur

Het Jordaanse Museum van Populaire Tradities toont traditionele Jordaanse jurken met knap borduurwerk en bijpassende juwelen. Ook vind je er verschillende mozaïeken uit de 6e eeuw afkomstig uit Madaba en Jerash.
Zeker niet te missen: de Citadel, kleurrijke moskees en het Romeinse theater. Het theater werd in de tijd van Antonius Pius gebouwd en pronkt op een van de zeven heuvels. Ook heeft Amman een rijke theatercultuur. Een cultureel avondje uit naar een concert of theatervoorstelling kan het hele jaar door.

Shoppen en souvenirjager

Amman is een paradijs voor shopaholics, souvenirjagers en scharrelaars. Van traditionele, knusse marktjes tot verrassend moderne winkelgebieden. En van traditionele hijabs tot de nieuwste designerkleding. Wakalat shoppingdistrict is de place-to-be voor fashionistas. En met name ‘Mekka Hall’ bewijst dat Jordaniërs hip zijn en modebewust. Voor de primitieve shoppers is er Balad, gelegen in het oude centrum. Daar vind je stapels met kleding, accessoires, souvenirs en handwerk, zonder vaste prijzen. Onderhandelen en afdingen dus.

Tafelen en kokerellen

In het Midden-Oosten heeft Amman een goede reputatie wat kwaliteitsrestaurants betreft. Van fallafel kraampjes tot de meest hippe fushion restaurants. Wil je oude familierecepten proeven, kies dan voor kleine restaurantjes en stalletjes op de hoek van de straat. Heel authentiek en verrassend lekker. Zelf aan de kook? Bij Beit Sitti krijg je kookles. Je maakt traditionele Jordaanse gerechten, die je vervolgens zelf opsmult.

Hip restaurant in Amman

Een hip restaurant in Amman

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Jordanie

 

Reviews lezen over Amman

Meer informatie over Amman vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Jordanie. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Amman met Skyscanner

Kaart van Amman

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.