Nederlanders klaar 4e editie Ronde van Oman

Over minder dan een week gaat in het Sultanaat Oman voor de vierde maal de “Ronde van Oman” van start. Ook in 2013 rijden Nederlandse teams mee in de tour. Team Argos – Shimano en Vacansoleil – DCM zijn onder andere van de partij.
oman-tour-of-oman-2012

De wielerronde “Ronde van Oman” wordt georganiseerd door het Franse ASO, de organisatie die onder andere ook de “Ronde van Frankrijk” en de “Ronde van Spanje” organiseert. De wielerronde in Oman is in 2010 voor het eerst gereden en toen gewonnen door de Zwitser Fabian Cancellara. De tweede editie van de wielerwedstrijd is gewonnen door de Nederlander Theo Bos. De ronde in 2012 is gewonnen door de Slowaak De Slowaak Peter Velits.

Ronde van Oman in 2013

De Ronde van Oman wordt van 11 tot en met 16 februari 2013 verreden. Dit jaar bestaat de tour uit zes etappes waarbij in totaal 938,5 kilometers wordt afgelegd. Er doen achttien verschillende teams mee, waaronder twee Nederlandse teams. Voor het team Vacansoleil – DCM Pro Cycling Team start Van Hummel en wie weet gaat hij er dit jaar wel met de overwinning vandoor.


Gastland Oman

De “Ronde van Oman” is een nog relatief nieuwe race in het internationale race circuit en heeft zich afgelopen jaren bewezen als een belangrijk begin van het race seizoen. Bovendien voert de route van de wielerronde van het gastland Oman langs een aantal prachtige landschappen. De route voert onder meer over lange vlakke wegen, langs verlaten woestijnlandschappen en daagt de deelnemers uit met steile beklimmingen over bergachtig terrein. Oman heeft een erg gastvrije bevolking en kent een zeer diverse natuur. Gelegen op de grens tussen Afrika en Azië gaan eeuwenoude tradities op unieke wijze hand in hand met een goede en moderne toeristische infrastructuur. Bezoekers kunnen in Oman genieten van de vakantie van hun leven.

Muscat Festival

De Ronde van Oman vindt plaats tijdens het Muscat Festival. Dit festival is een van de belangrijkste festivals in Oman en vindt dit jaar plaats van 30 januari tot en met 28 februari. Bezoekers kunnen genieten van een verscheidenheid aan culturele, artistieke en traditionele evenementen en activiteiten.

Bezoek aan Oman

Fietsliefhebbers kunnen ook zelf op verkenning gaan in Oman. Dit kan zowel in groepsverband als individueel. Een trek door de bergen met de fiets is daarnaast goed te combineren met andere activiteiten zoals avontuurlijk kamperen onder de sterrenhemel in de woestijn of bezoek de musea en de historische forten. Bekijk het aanbod fietsvakanties van Isropa reizen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oman

 

Reviews lezen over Oman

Meer informatie over Oman vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oman. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Oman met Skyscanner

Kaart van Oman

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.