Amerikaanse kunstenaar Pae White Dusseldorf

Voor kunstliefhebber die de overzichtstentoonstelling ‘100 x Paul Klee – History of Paintings’ van de Duits/Zwitserse kunstschilder Paul Klee in het museum K21 Ständehaus (Kunstsammlung Nordrhein Westfalen) in Düsseldorf nog niet gezien hebben is er goed nieuws: vanwege de overweldigende belangstelling wordt de tentoonstellingsperiode verlengd van de oorspronkelijke sluitingsdatum 10 februari naar 21 april 2013.
langen-foundation-museum-dusseldorf

70.000 mensen bezochten de tentoonstelling

Sinds de opening op 29 september 2012 hebben bijna 70.000 mensen de tentoonstelling bezocht. Voorts blijft Düsseldorf haar naam waar maken als een geliefde bestemming voor veel kunstliefhebbers. Tot 22 mei is de foto expositie Bryan Adams – Exposed te zien van de Canadese muzikant cum fotograaf in het NRW-Forum. Op 10 maart opent in de Langen Foundation in de plaats Nuess de overzichtstentoonstelling ‘Pae White – In Love with Tomorrow’ van de Amerikaanse grafische ontwerpster en kunstenaar Pae White. Haar werk wordt ook wel omschreven als kunstdesign hybriden. De tentoonstelling concentreert zich op tapijten, sculpturen en lange ‘mobiles’ – stukken gekleurd karton die aan draden gespannen tussen plafond en de vloer. Speciaal voor de aankomende tentoonstelling die loopt tot 7 juli 2013 maakte zij een nieuwe mobile van glas. Nadere informatie over de Paul Klee tentoonstelling op vindt men op www.kunstsammlung.de, over de Pae White tentoonstelling op www.langenfoundation.de.


Klee collectie

De Klee collectie weerspiegelt alle schilderstijlen en perioden van de schilder. Het Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen heeft de grootste Klee verzameling van alle musea in Duitsland. In 1960 kocht de deelstaat maar liefst 88 werken van Klee en dat aantal groeide uit naar het huidige 100. Tentoongesteld worden onder meer Schwarzer Fürst, Kamel in rhytmischer Baumlandlandschaft, Polyphone Strömungen, Kleinode en omphalo-centrischer Vortrag.

Pae White

Pae White – geboren in 1963 in Pasadena Californië – geldt als een van de meest vooraanstaande Amerikaanse kunstenaars die deelneemt aan de dialoog over hedendaags design. Haar werk omvat onder meer posters, advertenties, sculpturen, beurscatalogi, plexiglas voorwerpen, tapijten en meubilair. Zo lijken haar tapijten op gekreukeld aluminiumfolie of op rookpluimen en lijken haar banken gemaakt van gekreukeld krantenpapier. In totaal worden er 20 werken tentoongesteld plus enkele van haar grafische werken. De Langen Foundation is gehuisvest in een markant gebouw van glad beton en glas naar een ontwerp van de Japanse architect Tadao Ando in de wijk Nuess.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Düsseldorf

 

Reviews lezen over Düsseldorf

Meer informatie over Düsseldorf vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Düsseldorf. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Düsseldorf

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.