MrGPS lanceert videocursus Fiets en Wandelbeurs

MrGPS lanceert tijdens de Fiets en Wandelbeurs (9-10 februari) een vier uur durende cursus op DVD-ROM ‘Op pad met de Garmin GPS’.
mr-gps-fietsroutes

Samenwerking met de ANWB

De cursus werd ontwikkeld in samenwerking met de ANWB en richt zich op het toenemend recreatief gps-gebruik bij met name 50-plussers. Een doelgroep die vaak niet is opgegroeid met de computer en daardoor wat extra hulp kan gebruiken. Om vervolgens te genieten van de inmiddels meer dan 2,5 miljoen wandel – en fietsroutes die gratis van internet te downloaden zijn.

Leren achter de computer

Ofschoon de cursus ook de werking van de verschillende Garmin outdoor-toestellen bespreekt, speelt het grootste deel zich achter het computerscherm af. Om die reden is sprake van een DVD- ROM, bedoeld om af te spelen op de computer. De gebruiker kan daardoor op elk moment de video op pauze zetten om de getoonde handelingen zelf na te doen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het downloaden van routes van internet. En hoe je die routes vervolgens zelf kunt aanpassen en in het toestel kunt laden. Maar ook over hoe je achteraf via Google Earth een helikoptervlucht kunt maken over de route die je zojuist gefietst of gewandeld hebt.

Kaartmateriaal

Ook de verschillende soorten kaartmateriaal en het, op basis daarvan, zélf plannen van een route komt aan de orde. Voor wie gewoon z’n neus achterna wil lopen, wordt uitgelegd hoe je de positie van hotel of parkeerplaats kunt markeren, zodat je die in ieder geval terug kunt vinden.

MrGPS

De cursus werd ontwikkeld door Hans Vaessen. Vaessen is al meer dan tien jaar professioneel actief in de wereld van recreatieve gps. Hij was onder meer initiatiefnemer van gpsforum.nl, de OnRoute gps Fietskaart en Wandelkaart alsmede het Nederlandstalig Garmin TV YouTube-kanaal, met instructievideo’s die in twee jaar tijd ruim een half miljoen maal bekeken werden. Hij wordt beschouwd als dé specialist op het vlak van recreatieve gps en weet als geen ander tegen welke praktijkvragen de gebruiker aan loopt. Mede daarom besloot hij zich als ‘MrGPS’ volledig te gaan richten op gebruikersondersteuning.

Meer informatie bij MrGPS

 

Reviews lezen over MrGPS

Meer informatie over MrGPS vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar MrGPS. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.