Nederland easy going vakantieland

Buitenlandse toeristen zijn overwegend positief over Nederlanders en Nederland als vakantieland. Over het algemeen wordt Nederland gezien als een easy going en gastvrij vakantieland. Nederlanders worden gezien als tolerant, open, vriendelijk en gastvrij. Dit blijkt uit het Holland Imago Onderzoek dat het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) eind 2012 heeft uitgevoerd in de dertien belangrijkste herkomstlanden van buitenlandse toeristen.
NBTC Imago Holland def

Nederland vakantieland

Naast een easy going en gastvrij vakantieland wordt Nederland ook gezien als goed bereikbaar en een ideaal land voor korte vakanties. De bekende en diepgewortelde Hollandse iconen zoals tulpen, molens en kaas zijn nog steeds de eerste associaties die Nederland oproept. Het landschap, Amsterdam en ‘Nederland fietsland’ worden genoemd als meest positieve kenmerken van ons land. Als negatieve kenmerken van ons land worden drugs en prostitutie genoemd. Daarnaast is de beeldvorming van het culinaire aanbod en de prijs- kwaliteitverhouding in de horeca minder positief.


Aantrekkelijkheid onder druk

Ondanks het overwegend positieve beeld over Nederland en de Nederlanders, daalt de aantrekkelijkheid van ons land als vakantiebestemming vergeleken met vier jaar geleden. Conrad van Tiggelen, marketing directeur: “De concurrentie voor de bestemming Nederland is groot en groeiende. Steeds meer landen werken actief aan positieve beeldvorming en strijden om de bestedingen van internationale gasten. Het is daarom van belang om te investeren in de marketing van ons land. Het Holland Imago Onderzoek biedt handvatten om onze marketingactiviteiten verder aan te scherpen. Zo zien we bijvoorbeeld een groot verschil tussen perceptie en werkelijkheid als het gaat om ons culinaire imago. Samen met branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland zijn we in een vergevorderd stadium voor een campagne ter verbetering van ons imago op culinair gebied.”

HOLLAND branding

Van Tiggelen: “Het imago van een land wordt door meer factoren bepaald dan alleen toerisme. Cultuur en erfgoed, export, overheid, investeringen en immigratie en mensen spelen allemaal een rol. Het verbeteren van het imago is dan ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Het is essentieel om tot een eenduidige visie en brandingstrategie van ‘Holland’ te komen die breder strekt dan alleen toerisme. Het NBTC is daarom in gesprek met belangrijke stakeholders van diverse (top)sectoren en de rijksoverheid die ook veel belang en baat hebben bij een positief imago van Nederland.”

Over het image onderzoek

Het Holland Imago Onderzoek biedt inzicht in het imago van Nederland, Nederlanders en Nederland als vakantieland. Om de marketing- en promotieactiviteiten voor de bestemming ‘Holland’ goed te kunnen vormgeven, is het van belang om een duidelijk beeld te hebben van het imago van Nederland als vakantiebestemming. Het NBTC voert dit onderzoek elke vier jaar uit in de belangrijkste herkomstlanden van buitenlandse toeristen. In 2012 is het imago-onderzoek uitgevoerd in Duitsland, Groot-Brittannië, België, de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden. Japan en de opkomende markten Brazilië, China en Rusland zijn in 2012 voor het eerst toegevoegd.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.