Vernieuwd riddertoernooi Kasteel Hoensbroek

De nieuwe riddergroep ‘Ridders te Paard’ staat al klaar! Ga met ons mee en beleef het vernieuwde Riddertoernooi bij Kasteel Hoensbroek. Dit jaar komen de ridders een extra dag naar het kasteel voor het Ridderspektakel. Het toernooi vindt plaats in het weekend na Hemelvaart op zaterdag 11 & zondag 12 mei én tijdens Pinksteren op zaterdag 18, zondag 19 & maandag 20 mei.
kasteel-hoensbroek

Adembenemend Riddertoernooi

Ga mee 625 jaar terug in de tijd. Prachtig uitgedoste paarden galopperen met hoge snelheid langs, vechtkunsten zijn sensationeel, lansen breken en als de ridders elkaar in de finale met zwaarden te lijf gaan houdt u uw adem in.


Ridderkampement en middeleeuwse markt

Veel meer belevenissen staan centraal. Beleef het middeleeuwse leven in het Ridderkampement. Speel de spellen in ridderstijl, ontmoet de ganzenhoeder en leer net zoals de ridders zwaardvechten en boogschieten. Wordt verleid door de middeleeuwse marktkraampjes en ontdek de oude ambachten.

Bezoek het kasteel
Kasteel Hoensbroek is ook tijdens het Riddertoernooi voor u geopend. Deze burcht is een van de grootste kastelen van Nederland en een van de drukst bezochte musea van Limburg. Bezoek meer dan veertig historisch ingerichte vertrekken.

Entree en openingstijden

Entreeprijzen voor het Riddertoernooi en een bezoek aan het kasteel:

  • Volwassenen € 12,50;
  • kinderen van 4-12 jaar € 10,00
  • onder de vier jaar:gratis

Openingstijden van 11.00 uur – 18.00 uur.
Meer informatie bij de kasteelhoensbroek.nl

 

Reviews lezen over Kasteel Hoensbroek

Meer informatie over Kasteel Hoensbroek vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Kasteel Hoensbroek. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Kasteel Hoensbroek

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.