Domtoren Utrecht ontvangt keurmerk

Deze week ontving de Domtoren uit handen van wethouder Mirjam Rijk het Green Key Keurmerk. Dit certificaat toont aan dat de organisatie van de Domtoren actief bezig is met energie besparen en het investeren in verduurzaming van hun onderneming. “We hebben geïnvesteerd in LED verlichting en een overdruksysteem om het energieverbruik te verminderen. Dat zijn we als herkenbaar icoon verplicht aan de stad!” aldus Nienke Offringa, coördinator Domtoren.

De Domtoren in Utrecht

De Domtoren in Utrecht

Koploper van Nederland

De Domtoren is hiermee één van de 12 Utrechtse hotels en congreslocaties die dit certificaat in 2012 hebben behaald. Ze zijn hiermee de koplopers in Nederland. Mirjam de Rijk, wethouder Financiën, Duurzaamheid en Economie waardeert de inzet van de ondernemers: “Op een economisch lastig moment laten deze Utrechtse bedrijven zien dat investeren in verduurzaming belangrijk is. Het toont lef en duurzaam ondernemerschap. Een prachtig voorbeeld van Utrechtse Energie!”


Met het programma Utrechtse Energie! ondersteunt de gemeente Utrecht bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties met het besparen van energie en opwekken van duurzame energie.
Het keurmerk is de eerste stap naar de reductie van 30% CO2 uitstoot in 2020 in de bedrijfsvoering. De ondernemers maakten deze afspraak een jaar geleden door de ondertekening van het afsprakenkader Duurzame Hospitality.

Internationaal keurmerk

Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Deze maatregelen zijn deels verplicht, deels optioneel. Green Key Nederland kent drie niveau’s: Brons, Zilver en Goud. Hoe meer maatregelen een ondernemer invult, hoe hoger de uiteindelijke uitslag is.
Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van LOCATIE

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.