Yves Saint Laurent in Brussel

Op 30 januari opent de tentoonstelling Yves Saint Laurent Visionair in het ING Cultuurcentrum in Brussel. Deze exclusieve expositie illustreert hoe de creaties en concepten van Yves Saint Laurent het vrouwelijke modebeeld ingrijpend transformeerden. De briljante ontwerper kleedde de moderne vrouw die werkt, reist en haar plaats in de veranderende samenleving opeist. Hij gaf haar een broekpak, een sahara outfit, jumpsuits, wijd vallende matrozenblouses, uniformjasjes én een smoking. Deze tentoonstelling brengt u in de stemming voor een weekendje shoppen in Brussel.
ysl-brussel

Talent op jonge leeftijd

Yves Saint Laurent’s talent openbaarde zich al op jonge leeftijd. In zijn tienerjaren ontwierp hij een garderobe voor papieren modellen. Speciaal voor deze gelegenheid verlaten deze papieren modellen en hun garderobe voor het eerst de archieven van de Fondation Pierre Bergé – Yves Saint Laurent. Curator Florence Müller stelde de expositie samen. Zij was eerder verantwoordelijk voor de Retrospectieve Yves Saint Laurent voor het Petit Palais in Parijs. De tentoonstelling bestaat uit een honderdtal stukken waarvan er 80 nooit eerder aan publiek getoond zijn. Dit project kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Fondation Pierre Bergé – Yves Saint Laurent. De tentoonstelling loopt van 30 januari tot 5 mei 2013 in het Cultuurcentrum ING. Meer informatie over de tentoonstelling op www.ing.be/art.


Elke wijk zijn eigen specialiteit

Van al die creaties krijgt u zin om u zelf in het nieuw te steken en een aandenken aan Brussel te kopen. Iedere straat of wijk heeft zijn eigen specialiteit. Dansaert/ St. Gorik is de mode- en designwijk bij uitstek. Veel winkels met stijlvolle merken en origineel interieur maar ook hippe cafés en restaurants hebben zich in deze buurt gevestigd. De grootste namen in de modewereld hebben hun boetiek aan de Avenue Louise en Boulevard de Waterloo. Daar vindt u Dior, Chanel, Armani, Natan, Strelli en andere bekende ontwerpers. Op jacht naar iets leuks voor zachtere prijzen, neem dan een kijkje in de winkels en warenhuizen in de Nieuwstraat. Meer details over Brussel op www.belgie-toerisme.nl of www.visitbrussels.be.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Brussel

 

Reviews lezen over Brussel

Meer informatie over Brussel vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Brussel. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Brussel

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.