Tsjechisch hooggebergte Jeseniky in NYT

De Amerikaanse krant The New York Times publiceert een lijst van de bestemmingen die we niet mogen missen. Nieuw in de lijst is Tsjechië, het hooggebergte Jeseníky krijgt de 34ste plek in de lijst. De keuze is op het gebied in Noord-Moravië gevallen vanwege het prachtige berggebied en de eeuwenoude spa-cultuur.
libuse-karlova-studanka

Tsjechisch hooggebergte een verborgen schat

De New York Times publiceert jaarlijks een lijstje met welke bestemmingen we absoluut niet mogen overslaan. Bestemming nummer 34 in de lijst is weggelegd voor het Tsjechische Jesenìky. Dit hooggebergte in Noord-Moravië ligt op de grens met Polen en is zo’n 10 á 11 uur te rijden vanaf Nederland. De enorme bergen en heuvels zorgen voor een enorme toeloop van skiërs en langlaufers. Naast wintersporten kun je in het gebied ook kennismaken met de oude Tsjechische spa-traditie. Het gebied bevat talloze wellness- en spa-centra zoals het kuuroord Libuše.

Zo’n 30 km ten zuiden van Jeseníky ligt het bijzondere kuuroord Karlova Stúdanka dat in de achttiende eeuw werd gesticht. De spa’s in het kuuroord maken gebruik van mineraal water dat al eeuwen bekend staat om zijn geneeskrachtige werking. Omringd door natuur en houten chalets is het kuuroord één van de plaatsen met de meest zuivere lucht.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tsjechie

 

Reviews lezen over Tsjechie

Meer informatie over Tsjechie vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Tsjechie. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Jesenìky

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.