Maximaal genieten op fietsvakantie in Champagne-Ardenne

De Franse regio Champagne-Ardenne is een van de deelnemende organisaties op de aankomende Fiets en Wandelbeurs die zaterdag 9 en zondag 10 februari plaatsvindt in de Amsterdam RAI. Een bestemming die zich uitstekend op de tweewieler laat verkennen en een legio aan routes biedt voor diegenen die liever wat meer beenspieren aanspannen dan louter het gaspedaal van de auto indrukken
fietsen-champagne-ardenne

Actieve vakanties in Champagne-Ardenne

Met zo’n 5000 kilometer aan bewegwijzerde en over het algemeen vlakke paden is de Champagne-Ardenne geschikt voor de actieve vakantieganger in alle leeftijdsgroepen. Bijzonder zijn de zogenoemde ‘voies vertes’, voormalige spoorweg tracés en jaagpaden langs kanalen die nu in gebruik zijn als fiets- en wandelpaden. Veel van deze trajecten zijn ook geschikt voor skateliefhebbers. Nieuw dit seizoen is de optie om op verschillende locaties elektrische fietsen te huren. Op de site www.voiesvertes.com is nu over verschillende trajecten in de Champagne-Ardenne Nederlandstalige informatie te vinden. Nadere informatie over de streek vindt men ook op de website www.champagne-ardennen-toerisme.nl.

Groene wegen

Op de site vindt men een overzicht van alle ‘groene routes’. Na het klikken op de Nederlandse vlag krijgt men per traject gedegen informatie over de route. Adressen van hotels, restaurants, fietsverhuur en bezienswaardigheden. Op een kaartje is het hele traject in blokjes opgedeeld: door op een deeltraject te klikken krijgt men een gedetailleerde kaart van dat traject te zien. Zo worden onder meer de fietsroute om het Lac du Der beschreven, de jaarlijkse rustplaats voor 60.000 kraanvogels. Ook het traject langs het Marne-Saône kanaal tussen St Dizier en Langres wordt uitgebreid in het Nederlands beschreven evenals de voie verte Trans-Ardennes, een 83 km lange route die loopt langs de Maas tussen Charleville-Mézières en Givet in de Franse Ardennen. Nieuw dit jaar is dat de route na Givet nu aansluit op de Belgische voie verte.


Wind in de rug

De hele dag fietsen met een windje in de rug. Zo voelt dat wanneer men een elektrische fiets huurt. Dit is het komende seizoen onder meer mogelijk in la Côte des Bar, Lac du Der en in Langres. De VVV kan een fietstraject naar keuze in de GPS downloaden.

Accommodaties

Campings, hotel de gîtes, vakantiehuizen, gastenkamers, kastelen, boomhutten en andere bijzondere verblijven, de vakantiegangers heeft keus uit een gevarieerd aanbod. Op initiatief van het verkeersbureau Champagne-Ardenne Tourisme hebben zo’n 115 fietsvriendelijke accommodaties en fietsverhuurbedrijven een ‘fietsvriendelijk’ convenant gesloten. De aangesloten hotels moeten aan een reeks voorwaarden voldoen, waaronder het aanbieden van een overdekte ruimte voor fietsen die afgesloten kan worden, een plek waar de fietsen schoongemaakt kunnen worden, ze moeten beschikken over een reparatieset, het ontbijt moet indien gewenst vroeg geserveerd worden en tegen betaling moet de accommodatie een lunchpakket aanbieden. De fietsvriendelijke hotels en fietsverhuurbedrijven staan in de fiets/wandelkaart van het verkeersbureau alsmede op de website www.champagne-ardennen-toerisme.nl

Slapen in Pipo de Clown wagen

Leuk voor kinderen is bijvoorbeeld overnachten in een ‘pipo de clown’ wagen of in zogeheten ‘pods’- zeer moderne trekkershutten met douche, keukentje en toilet: dit kan onder meer in de plaats Bar sur Aube: zie www.roulottes-de-campagne.com. Op korte rijafstand van Bar sur Aube bevindt zich eveneens een andere fantastische kinderattractie: het familiepark Niglolande met 36 attracties.

Bereikbaarheid

De regio ligt in het noordoosten van Frankrijk en grenst aan België en ligt tussen de Franse regio’s Picardië en Lorraine. Het bestaat uit de departementen Ardennes, Aube, Marne en Haute-Marne. Het is zowel met de auto als de trein zeer goed bereikbaar. Afstand vanaf Amsterdam tot de belangrijkste stad Reims bedraagt ruim 5 uur. Met de Thalys reist men nu via een overstap in Parijs met TGV Est in 45 minuten naar bijvoorbeeld Reims of in 1 uur naar Châlons-en-Champagne.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Champagne-Ardenne

 

Reviews lezen over Champagne-Ardenne

Meer informatie over Champagne-Ardenne vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Champagne-Ardenne. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Champagne-Ardenne

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.