Intieme miniconcerten in Zuiderzeemuseum

Het atrium van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is tot en met 24 maart iedere zondag het podium voor gitaristen en bands. Tijdens zes miniconcerten, die van 12.00 tot 13.30 uur duren, komen verschillende stijlen aan bod zoals klassiek, fingerstyle en folk. De soloartiesten of groepen treden op onder begeleiding van bijzondere instrumenten zoals de cajon, charango of bouzouki. De uitvoeringen worden in samenwerking met de Gitaarsalon georganiseerd en zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van het Zuiderzeemuseum.
miniconcerten-arnaldo-lopez-zuiderzeemuseum

Programma

10 februari –Arnaldo Lopez, voorprogramma: Sven Reus – Fingerstyle gitaar

Arnaldo Lopez (1979) leerde het gitaarspel van zijn vader. Hij maakte deel uit van diverse bands en ontdekte uiteindelijk dat zijn liefde bij de akoestische gitaar lag. De muziek van Lopez is eigentijds en romantisch. Hij wisselt gevoelige composities af met vrolijke en beeldende stukken. Zijn grote voorbeelden zijn Tommy Emmanuel en Chet Atkins.

17 februari – Enkhuizen 4+1 – Shanties en seasongs

Deze groep bestaat uit vijf leden: vier uit Enkhuizen en één uit Schellinkhout. Zij brengen traditionele shanties en seasongs en begeleiden zichzelf op gitaar, concertina en bones. De muzikanten staat garant voor een enthousiast en sprankelend optreden met een nautisch tintje.

24 februari – Voice-Over, voorprogramma: Belinda Oud – Pop

Deze drie mannen uit West-Friesland hebben elkaar gevonden in de simpele liefde voor het zingen van een lied. Voice-Over brengt ‘pop-standards’ op huiskamer volume. De meerstemmige zang staat centraal en wordt begeleid door gitaar, mondharmonica en percussie. Op een ontspannen en humorvolle manier komen bekende liedjes van Crosby Stills & Nash, Bruce Springsteen, de BeeGee’s en vele anderen voorbij.

10 maart – Folq World, voorprogramma: Guido Linders – Wereldmuziek

Het repertoire van Paul Hondius, Rico Linders, Hans Peter Pluim en Kees Rood bestaat uit volks- en wereldmuziek. Dit genre is bijna vergeten, maar blijft voor een groot publiek toegankelijk. Onder begeleiding van verschillende instrumenten spelen deze muzikanten vrolijke klezmer (Joodse muziek), melancholische Argentijnse tango’s, Franse musettes en Ierse drinkliedjes.

17 maart – Pekel – Nederlandse folk

Pekel speelt Nederlandse folk, maar laat zich beïnvloeden door verschillende culturen en stijlen. Zij begeleiden zichzelf op instrumenten zoals gitaar, contrabas, cajon, doedelzak, charango, bouzouki, mondharp en fluit. Het concert in het Zuiderzeemuseum heeft als thema ‘Houten schepen, ijzeren mannen’.

24 maart – Onstuimig Schuim – Zeemansliederen

Dit collectief bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen. De groep speelt en zingt over de zee en alles wat hiermee verweven is. De artiesten maken daarbij gebruik van fluit, gitaar, saxofoon, cello, mondharmonica, accordeon en ritme-instrumenten. Ook voor het publiek is een rol weggelegd. Bezoekers zingen en lachen, maar raken ook ontroerd door alle emoties die de zee oproept.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Enkhuizen

 

Reviews lezen over Enkhuizen

Meer informatie over Enkhuizen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Enkhuizen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Enkhuizen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.