Wales viert de liefde

Het is vandaag St. Dwynwen’s Day! Een goede dag om elkaar een cwtch – knuffel- te geven! Wales viert de liefde tijdens St. Dwynwen’s Day. Een uitstekende dag dus om elkaar een knuffel te geven of om een cariad -geliefde- mee naar Wales te nemen voor een beetje rhamant -romantiek-.
wales-st-dwynwen-day

Mooie mythe

St. Dwynwen is de Welsche beschermheilige van de geliefden.
Het verhaal van St. Dwynwen is een mythe over onmogelijke liefde, toverdrankjes en oprechte toewijding. Als de grote liefde van Dwynwen in een blok ijs wordt veranderd, omdat haar vader hun liefde afkeurt, vraagt zij God om hem te doen vergeten. Ze mag drie wensen doen. Dwynwen wenst om haar liefde Maelon te ontdooien, ze wenst dat God rekening houdt met de wensen en dromen van ware geliefden en ze wenst dat ze nooit zal trouwen.

Romantisch reisje

Dwynwen wijdt de rest van haar leven aan God en sticht een klooster op het eiland Llanddwyn. Ze wordt uitgeroepen tot beschermheilige van geliefden en tot op de dag van vandaag wordt een zegen van St. Dwynwen beschouwd als een teken van geluk voor geliefden. Om Dwynwen te eren en de liefde te vieren, heeft Wales 25 januari uitgeroepen tot St. Dwynwen’s Day. Een goede reden voor geliefden om tussen kerst en Valentijn een romantisch reisje naar Wales te plannen.


Liefde en geluk

De ruïne van het klooster dat Dwynwen heeft gesticht, bevindt zich in Anglesey en kan nog altijd worden bezocht. St. Dwynwen is begraven op Llanddwyn Island, bij een afgelegen schelpenstrand en een groot dennenbos. De schoonheid van de ongerepte natuur op Llanddwyn Island leent zich uitstekend voor een romantische wandeling. Bezoekers kunnen genieten van uitzichten op Snowdonia en het schiereiland Llyn. Op het eiland is ook een bron waar, volgens de legende, een heilige vis zwemt die het geluk van relaties kan voorspellen. Als het water in de bron kookt, staat de bezoekers liefde en geluk te wachten. Leuk weetje: de romantische thriller ‘Half Life’ met Demi Moore werd opgenomen op Llanddwyn Island.

Bereikbaarheid Wales vanuit Nederland

Het zuiden van Wales is uitstekend bereikbaar met de ferry vanuit Calais of Duinkerken naar Dover. Ook via de Eurotunnel vanuit Calais naar Folkestone is mogelijk. KLM vliegt drie maal dagelijks vanaf Schiphol rechtsreeks naar Cardiff.

Lees meer informatie over St. Dwynwen’s Day.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Wales

 

Reviews lezen over Wales

Meer informatie over Wales vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Wales. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Wales

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.