Outdoorparadijs Zwitserland op Fiets- en Wandelbeurs

Als outdoorland bij uitstek is Zwitserland uiteraard ook in 2013 weer vertegenwoordigd op de Fiets- en Wandelbeurs in de RAI te Amsterdam, tijdens het weekend van 9-10 februari (hal 9, stand E50). Het hele arsenaal aan mogelijkheden voor wandelaars en fietsers/e-bikers, maar ook voor mountainbikers, skaters en kanoërs wordt in de Zwitserlandstand gepresenteerd.
Flyer

Toeristenbureaus Zwitserland

Samen met toeristenbureaus uit de regio’s Berner Oberland, Wallis, Graubünden en Ticino geeft Zwitserland Toerisme informatie over mooie routes en het hele servicepakket eromheen. In 2013 is er veel aandacht voor het thema e-biken, waarvoor Zwitserland verrassend veel mogelijkheden en faciliteiten biedt. Voor het echte Zwitserlandgevoel op de beurs is Heidi aanwezig, die assistentie verleent bij het spelletje “koeien opstapelen”, waarmee een weekend in het Berner Oberland te winnen is.


Switzerland Mobility en e-biking

E-biking heeft een enorme vlucht genomen in Zwitserland, niet in de laatste plaats omdat in Zwitserland de “Flyer” wordt gemaakt, het topmerk op het gebied van e-bikes. Zwitserland beschikt al sinds de jaren negentig over een landelijk net van fietsroutes, dat zich ook uitstekend leent voor het e-biken. Dit routenet – Veloland Schweiz – maakt onderdeel uit van het landelijke, uniform bewegwijzerde soft mobility netwerk “SwitzerlandMobility” voor wandelaars, fietsers, mountainbikers, skaters en kanoërs (www.switzerlandmobility.ch). Bijkomend voordeel is dat er een heel servicenetwerk omheen gebouwd is, met integratie van het openbaar vervoer. Behalve dagtochten zijn in Zwitserland complete meerdaagse tochten per e-bike met verzorgd bagagevervoer te maken, bijvoorbeeld op de langeafstandsfietsroutes en voor nieuw ontworpen panoramaroutes door de Zwitserse natuur. In veel vakantieplaatsen zijn net als gewone fietsen en mountainbikes e-bikes te huur, veelal op stations.

Outdoor. Swiss made.

Zwitserland Toerisme brengt dit voorjaar de nieuwe brochure “Outdoor. Swiss made.” uit, waarin uit het brede aanbod van SwitzerlandMobility (delen van) enkele mooie routes nader worden voorgesteld met beschrijving van de highlights onderweg, een hoogteprofiel en boekbare arrangementen. Op het gebied van e-bikeroutes komen de landelijke Merenroute met het kernstuk door het Berner Oberland en Centraal-Zwitserland en de regionale “Herzroute” door het Emmental aan bod. Op internet is de informatie over de outdooractiviteiten van Zwitserland te vinden onder www.MySwitzerland.com/outdoor.

Apps

Als aanvulling op informatie in boeken, kaarten en gidsen en op internet zijn er verschillende apps voor de iPhone beschikbaar. Zwitserland Toerisme heeft de gratis wandelapps Swiss Hike (zomer) en Swiss Winter Hike (winter). Ga voor een overzicht naar: www.MySwitzerland.com/mobiel. In de App Store is tevens de gratis iPhone app SwitzerlandMobility beschikbaar, waarvan in het voorjaar van 2013 ook een Androidversie wordt uitgebracht.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zwitserland

 

Reviews lezen over Zwitserland

Meer informatie over Zwitserland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zwitserland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zwitserland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.