Eerste MuseumMaandag 2013 succesvol

Op maandag 21 januari openden maar liefst 14 musea in heel het land exclusief hun deuren voor de eerste landelijke BankGiro Loterij MuseumMaandag 2013. Zo’n 1000 deelnemers trotseerden het slechte winterweer, en genoten in de musea van een speciaal voor deze MuseumMaandag samengesteld programma. Dat de musea doorgaans op maandag gesloten zijn, maakte de dag extra bijzonder. De organisatie spreekt van een succes, dat hopelijk in 2013 nog veel vervolg krijgt.

Winters koud

Terwijl het buiten winters koud was, kregen de bezoekers in de musea een warm onthaal. Zo bezorgde het Groninger Museum bijna veertig bezoekers een onvergetelijke middag met een welkom van directeur Andreas Blühm en het Zuiderzeemuseum nam een aantal goed gevulde groepen mee op een reis langs de Zuiderzee.

Niet alleen de goede opkomst ondanks het slechte weer, ook de enthousiaste reacties van de deelnemers en de grote belangstelling maken de MuseumMaandag van 21 januari tot een succes. Van de 2100 beschikbare plekken, waren er ruim 1500 al weken van tevoren geboekt. De kaarten voor Beeld en Geluid (Hilversum), Nederlands Zilvermuseum (Schoonhoven), CORPUS (Leiden) en Eye Film (Amsterdam) waren zelfs volledig uitverkocht. Tijdens de dag zelf klonken lovende geluiden over de ontvangsten in de musea. ‘’Een heerlijke dag. Bijzonder ook, om een kijkje achter de schermen te krijgen, terwijl het museum normaal op maandag dicht is. Zo krijg je het gevoel iets heel speciaals mee te maken’’, aldus één van de vijfenzestig bezoekers in het Rijksmuseum van Oudheden.

In de zomer staan er nieuwe MuseumMaandag-ontvangsten op het programma, in het kader van De Maand van het Spannende Boek. Vanaf april staat daarover meer informatie op www.museummaandag.nl/bezoeker.

MuseumMaandag is een initiatief van Naturalis Biodiversity Center, Rijksmuseum Volkenkunde en Rijksmuseum van Oudheden maakt van de maandag, de dag waarop veel musea gesloten zijn, de meest bijzondere museumdag van de week. Dit project heeft in 2011 financiële steun ontvangen van de BankGiro Loterij.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over MuseumMaandag

Meer informatie over MuseumMaandag vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar MuseumMaandag. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.