Wubbo Ockels komt met Ecolution op Aruba

Wubbo Ockels is gistermiddag met zijn eco-schip Ecolution in de haven van Oranjestad aangekomen. Onder toeziend oog van veel Arubanen, Aruba’s minister-president Mike Eman en minister van binnenlandse zaken Ronald Plasterk, die gelijktijdig een werkbezoek aan het eiland aflegt, werden Ockels, zijn vrouw en de bemanning feestelijk onthaald.
aruba-wubbo-ockels

Trans-Atlantische oversteek

De voormalige astronaut en natuurkundige voer begin november met zijn energiezuinige zeilschip de haven van Scheveningen uit om aan de eerste trans-Atlantische oversteek te beginnen. Ockels overwintert in de hoofdstad van Aruba aan boord van zijn schip, alwaar hij de Arubaanse regering bijstaat in het ontwikkelen van diverse projecten op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast geeft hij lezingen en workshops aan de bevolking en op scholen om het bewustzijn en kennisniveau te verhogen. Met de overtocht is op symbolische wijze weergegeven dat 100% duurzaam mogelijk is.Gedurende de zeereis strandden Ockels en zijn bemanning twee keer met de Ecolution. De eerste keer werden zij nabij het Franse Brest getroffen door kielproblemen en de tweede keer brak een stalen kabel van de zogeheten kleinmidzwaard-constructie af. Na deze kinderziekten te hebben overwonnen, kon de Ecolution haar tocht hervatten om probleemloos de trans-Atlantische oversteek te maken. De avonturen op zee waren gedurende de gehele reis middels een online dagboek te volgen via: http://nl.aruba.com/ecolution/

Volledige verduurzaming Aruba

Onder leiding van premier Mike Eman wil de Arubaanse regering de energievoorziening op Aruba binnen tien jaar volledig verduurzamen. Op dit moment leveren windmolens duurzame energie op het eiland. Hiermee wordt in 20% van de lokale behoefte voorzien. Volgend jaar wordt dat naar 50% gebracht, door de komst van een tweede windmolenpark, aangevuld met zonnecollectoren op het dak van het parkeerterrein bij het vliegveld.

De missie voor verduurzaming van het eiland sluit nauw aan bij de belangen van Wubbo Ockels in het streven naar een samenleving die zoveel mogelijk gebruik maakt van herbruikbare producten en schone energie.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Aruba

 

Reviews lezen over Aruba

Meer informatie over Aruba vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Aruba. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Aruba

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.