Hospes en Koen favoriet kortebaantitels natuurijs

Jesper Hospes en Leslie Koen zijn de komende twee dagen de grote favorieten in respectievelijk Lemmer (mannen, maandag) en Alteveer (vrouwen, dinsdag) om de kortebaantitels voor mannen dan wel vrouwen op natuurijs voor zich op te eisen. Hospes werd eerder al kortebaankampioen in 2010 en 2012. Koen veroverde de nationale titel over 140 meter (de mannen rijden 160 meter) in 2010 en eindigde in 2011 en 2012 respectievelijk als tweede en derde.
knsb-natuurijs-schaatsen

Sterkste in sprintersgilde

Afgelopen week bleek Jesper Hospes zowel in Steggerda als Bantega al de sterkste van het sprintersgilde. Hij liet onder andere Freddy Wennemars, Aron Romeijn en Jacques de Koning achter zich. Dit viertal zal morgen ongetwijfeld ook de dienst uitmaken in Lemmer. Op de ijsbaan aan de Plattedijk ontbreken twee andere paradepaardjes op de korte afstand, de gebroeders Michel en Ronald Mulder. Die reden afgelopen weekend de Essent ISU World Cup in Calgary en zullen komend weekeinde in Salt Lake City aan de start staan bij het WK Sprint.

Om dezelfde reden ontbreken dinsdag bij de vrouwen de kampioenen van 2012 (Laurine van Riessen) en 2011 (Thijsje Oenema). Leslie Koen, die in 2010 de kortebaantitel veroverde, lijkt dinsdag in Alteveer de te kloppen sprintster. In de duisternis van Nijelamer won Koen afgelopen week al de kortebaanwedstrijd voor dames in Nijelamer. Kort achter het Friese selectielid Koen werd Bo van der Werff tweede en eindigde Janetta Tolsma op plek drie.

Meer informatie bij de www.knsb.nl

Comments are closed.