Valentijnsdag vieren in Praag

Een citytrip met je liefde? Praag biedt verliefde koppels een ultieme romantische citytrip: de stad wordt niet voor niets het Parijs van het Oosten genoemd en ligt slechts op 1,5 uur vliegen van Amsterdam en Brussel. De top 3 romantische Praagse plekjes volgens het Tsjechische Verkeersbureau: de velen kastelen, de Karelsbrug en een romantisch tochtje met de paardenkoets.
praag-valentijnsdag-romantisch

1. Kastelen en burchten

Als historische stad heeft Praag alles in huis voor romantiek. Wandel door de kleine en authentieke straatjes van de wijk Mála Strana (Kleine Zijde). In de buurt vind je de Praagse Burcht, een gigantisch kasteel dat is gesticht in de 9e eeuw, dat ’s avonds mooi verlicht wordt. Wie een mooi uitzicht over de stad wil, gaat met de kabelbaan naar de top van de Petrin heuvel die uitzicht biedt over de Praagse skyline en de rivier de Moldau.

2. Bezegel je liefde op de Karelsbrug

Een romantische wandeling maak je op de Karelsbrug. Vanaf hier is de zonsondergang op haar best. Je eeuwige liefde bezegelen? Traditiegetrouw laten veel verliefde stellen een slotje achter aan de reling van de brug en gooien de sleutel weg. Praag leent zich goed om te voet te verkennen. Laat je betoveren door de pracht en praal die Praag te bieden heeft. Breng een bezoek aan het historisch concertgebouw of duik samen de geschiedenis in bij de nationale bibliotheek Clementinum.

3. Tochtje met de paardenkoets

Grote kans dat je verliefde stellen tegenkomt bij het Astronomisch Uurwerk op het Oude Stadsplein. De plek is populair bij bruidsparen die hier poseren voor hun bruidsfoto’s. Je kunt hier ook een ritje met paard en wagen maken of je laten rondrijden in een vintage auto.
Video thumbnail for youtube video Special: Praag - Verkeersbureaus.info

4. Liefde gaat door de maag

Een romantisch diner voor een fijne prijs? Veel restaurants bieden hun gasten een speciaal Valentijnsdiner. Bij restaurant Chateau st. Havel kun je behalve van het uitzicht ook genieten van een zesgangen-diner met een huisgemaakte macaron als toetje. Wie het écht groots wil aanpakken verrast zijn of haar geliefde met een romantisch boottochtje over de rivier de Moldau. Echte zoetekauwen mogen het Praagse chocolademuseum natuurlijk niet overslaan. In de winkel ernaast kun je zelf een voorraadje inslaan.
Eten bij Cafe de Paris is een waar genot

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tsjechie

 

Reviews lezen over Praag

Meer informatie over Praag vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Praag. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Praag

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.